07 d’agost 2007

Els meus fragments: ColorsAvui us presento el relat "Colors", un dels meus contes més breus i també el més abstracte, inclòs al primer llibre que vaig escriure, Tens un racó dalt del món, d’editorial Montflorit.

"En un primer moment, el negre ho envaïa tot, creant un fons uniforme i poc esperançador, sense que s’albirés en l’horitzó la intenció de cedir ni tan sols un punt de terreny guanyat. Donava la sensació que una eternitat buida havia arribat, conquerint tot l’espai possible, deixant al seu lloc un regust amarg. Llavors, quasi sense voler, de l’angle inferior esquerre, una línia blau cel puja en diagonal, prima i delicada, eixamplant-se lentament mentre avança. Gairebé al mateix temps, sense cridar massa l’atenció en un principi, unes ínfimes taques verdes comencen a créixer arreu, com sembrades per un pagès metòdic i pacient. Després, tot es succeeix amb una acceleració creixent. Taques grogues, taronja i morades van guanyant terreny prenent formes capricioses, per a deixar pas més tard a nous colors que no semblen acabar-se mai, com portats per vents de tot el món. Quasi al final, un vermell apassionat ho esquitxa tot, sense miraments, omplint l’espai de vida."

1 comentari:

Roser ha dit...

Però, de sobte, l’explosió blanca ho va omplir tot.
Llavors, quasi sense voler,de l’angle superior dret, una línia negra puja en diagonal, prima i delicada, eixamplant-se lentament mentre avança...