21 d’octubre 2007

T'estimo si he begut, d'Empar Moliner


Un recull de tretze contes frescos i provocatius que va obtenir el Premi Lletra d’Or 2005. El món de la parella és sovint protagonista d’aquests contes, un món amb regles íntimes, un món sota els perill de la rutina, on sempre acabem desitjant tot allò que no tenim. Empar Moliner se’n riu de temes en aparença transcendentals, que sembla que t’hagis de prendre seriosament per força, però ella es deslliura de tabús i parla irònicament, de forma desvergnyida, sobre feminisme, masclisme, racisme i tota classe d’ismes.
A"La invenció de l’aspirina", durant un sopar de matrimonis, la Sra. Salat imagina què passaria si es canviessin de parella, i el seu desig es farealitat passa. Així va canviant de parella i de vida constantment, però no troba la felicitat.
A "Acabem amb les plagues",un matrimoni amb problemes va al terapeuta. Escriuen llistes amb les coses a favor i les coses en contra, se separen un temps durant les vacances, però les coses no milloren, tot i que menteixen al terapeuta.
A "La interpretació dels somnis", un dels membres d’una parella d’homosexuals sempre busca excuses per discutir, i l’altre pensa com pot fer per eludir la discussió, però no hi ha manera. Afortunadament, un terratrèmol impedeix la baralla i en dóna gràcies.
A "La baixa qualitat de la poesia contemporànea" fa una sàtira de cert esnobisme del món literari.


Aquests i altres contes, els comentarem el proper 29 d’octubre al Club de Lectura de Tortosa.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

He d'admetre que la primera historia em va donar molt però que molt de morbo

Anònim ha dit...

Un dels millors llibres que he llegit els darrers anys. Es brutal, em va encantar!!! Els millors contes, els 2 darrers que comentes (el de "la interpretació dels somnis" i el de "la baixa qualitat de..."

Ja m'estan entrant ganes de rellegir-lo...