04 de gener 2012

Contes àrabs, literatura popular del Nord del Marroc, de Nassira el Hadri

Contes àrabs, literatura popular del Nord del Marroc, és un estudi publicat per Editorial Malhivern, fet des d'Ulldecona i que pretén recollir part de la literatura popular del nord del Marroc per tal que quedi fixada i no quedi en l’oblit. També està elaborat amb la finalitat de facilitar l’aprenentatge de la llengua catalana dels nouvinguts de parla aràbiga.
Ha estat guardonat amb el 3r premi Argó (2009) per la Universitat Autònoma de Barcelona, amb 1r premi Pere Ramon i Roca de Contrapunt, Associació Unesco de la Garriga (2009), amb premi CIRIT de la Generalitat de Catalunya per fomentar l’esperit científic del jovent (2009), amb 1r premi estatal d’Arts i Humanitats del XXII Certamen de Joves Investigadors atorgat pel Ministeri d’Igualtat (2009) i va representar Espanya a la 22a edició de l'European Union Constest for Young Scientist (Lisboa, 2010).

NASSIRA EL HADRI EL YOUSFI (Beni Ahmed (ChefChaouen, Marroc) 1990) viu a Ulldecona des dels sis anys. És estudiant de Dret de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona i voluntària a Atzavara Arrels de Tortosa (associació creada per a la cooperació entre cultures i la inserció de persones en risc d’exclusió).

1 comentari:

Núria Pujolàs ha dit...

Molt interessant!...Gràcies per compartir!...Me l'apunto!...Un petó des del Vallès i molt bon any!