Pàgines

11 de juny 2010

Blog recull homenatges

Sovint em vénen al cap moltes idees, i per pura estadística, alguna de tant en tant és bona, però la manca de temps les fa inviables.
Avui us faig còmplices d'una d'aquestes idees, i llenço el repte que algú la dugui a la pràctica.
La força i unió de la comunitat blocaire es posa de manifest de múltiples maneres; una de les quals, la celebració d'homenatges col·lectius, de forma espontània, en commemoració d'aniversaris d'escriptors, per exemple, com la de diumenge vinent a Jesús Moncada.
Penso que estaria molt bé crear un blog que reculli tots els homenatges que s'han fet, en apunts amb enllaços a totes les participacions. No es tracta d'un blog que centralitzi, dirigeixi ni coordini els homenatges, sinó d'un document que mostri tots els que s'han fet i els que estan en fase de participació.
És molta feina, però entre uns quants, i amb l'ajut de tothom, quedaria un document molt interessant.
A veure qui s'anima!

6 comentaris:

  1. Vols dir que cal? No li acabo de trobar el motiu, i m'agrada més veure com els homenatges van apareixent de forma dispersa i espontània. Una altra cosa seria que a posteriori es recullin d'alguna manera, però no sé pas.

    ResponElimina
  2. sí, Lluís, bàscicament és això el que volia dir, ho explicaré millor al text de l'apunt

    ResponElimina
  3. Qui tingués aquests temps que ja ha marxat i estavem a l'espona fent aburrida migdiada esperant que els amtres pensin, actuin i ens presentin els fessols cuits. i de cuiners no deuen faltar-ne... veritat? Anton.

    ResponElimina
  4. Em sembla una bona idea, però el tema serà decidir quin és el límit d'un homenatge blocaire: ¿dos o tres blocs parlant alhora, premeditadament i planificada, d'Antoni Bulbena, seria el cas, per exemple?

    ResponElimina
  5. Jesús M. reprodueixo el correu que t'he enviat, per centralitzar aquí la discusió.

    «Em sembla que molts ens trobem amb aquest mateix problema: el temps.

    Hi ha algunes iniciatives que van tenir blog propi (Homenatge a Brossa) i les altres s'han anat movent no sempre a través de canals visibles (correus electrònics, crides al Facebook, crides en comentaris d'escrits...).

    El meu parer és que ja està bé que sigui una cosa dispersa i difícil de seguir. No hi ha res preestablert, ni determinat, ni cap cap o grup de persones que decideixin què mereix homenatge i què no en mereix. Per això mai són les mateixes persones qui ho organitzen, sinó que sempre hi ha algú que pot liderar un determinat homenatge (perquè aquell autor li agrada especialment, perquè és d'on viu, perquè el coneixia, perquè ho ha proposat ell...) i sovint ens adherim a allò que ens mou a escriure-hi. Trobo que l'èxit d'aquestes crides és la senzillesa i llibertat per fer-ho. Si ho institucionalitzem massa o li donem un format massa seriós i rígid, potser les acabarem matant, no ho sé.

    Si algun dia es vol estudiar com van sorgir aquestes iniciatives, reconec que hi haurà feina a trobar-ne les claus, però potser és millor així, no?»

    ResponElimina
  6. home, una manera relativament fàcil de fer-ho seria crear un wiki i que els navegants anessen fent "entrades" que expliquessen cada "activitat".

    perquè si ho ha de fer una sola persona (o dos, o tres), com bé diu el pàmies, no anem sobrats de temps...

    si voleu puc mirar de crear un wiki, d'estos que són gratuïts, però abans necessitaria saber si hi ha suficient quòrum en el sentit de gent que té ganes de participar-hi

    ResponElimina