Pàgines

30 de juny 2012

Presentació de la 5a Jornada Literària de Cornudella de Montsant

Dimarts passat, a la Biblioteca Pública de Tarragona i gràcies al suport dels Serveis Territorials de Cultura i el Programa 6 x 4. Ara el Priorat. vaig presentar la 5ª Jornada Literària de Cornudella de Montsant que tindrà lloc el 7 de juliol. He intentat explicar les motivacions personals que em van portar a organitzar aquestes Jornades, fruit del doble amor que sento pel meu poble i pels llibres, la senzilla idea inicial que consistia en ensenyar el poble als meus amics i amigues del món de les lletres i viceversa, la voluntat de remarcar Cornudella al mapa literari català, de demostrar que cultura i diversió no són incompatibles, ans al contrari, l’entusiasta i decidit suport que des de l’inici m’ha donat l’Ajuntament.

El gruix d’autors/es convidats durant aquests anys prové bàsicament de tres zones, Terres de l’Ebre, Priorat i Camp de Tarragona, i les Jornades serveix també com a punt de trobada, coneixement i intercanvi. Però també hem convidat autors de Barcelona o dels País Valencià.

L’ambient pretén ser lúdic, i s’ha combinat amb actuacions musicals de Jesús Fusté, Montse Castellà, Josep Romeu, o teatrals del grup TEBAC, i lectures per part de gent del poble i de l’actor Anton Dalmau. A més, la festa es remata cada any amb el típic ball de Sant Cristòfol, amb coca i vi per a tothom.

Us convido, doncs, a la 5ª Jornada literària de Cornudella de Montsant, del 7 de juliol, perquè comproveu el bon ambient que s’hi respira, amb el aquest programa d’actes.

El carrer dels jocs florals, de Joan Masdéu

El proper dissabte, 7 de juliol, a la 5a Jornada Literària de Cornudella de Montsant, concert de Joan Masdéu:

Cares del món (259)

Isabel Barriel, una bona col·laboradora, ha trobat aquesta Cara del món  vigilant un poble d'Oman.

28 de juny 2012

L'Abans. Tortosa. Recull gràfic 1875-1975

L'Abans. Tortosa. Recull gràfic 1875-1975
És un llibre que recull fotografies representatives de la ciutat entre 1875 i 1975, i posa l'accent en l'aspecte humà: la gent, la manera de viure, els costums, les tradicions, les festes i també els paisatges, els edificis i els monuments més emblemàtics.
El volum de la publicació és de 824 pàgines amb unes 1.000 fotografies, restaurades digitalment, i s'edita en fascicles de periodicitat setmanal. El primer fascicle és gratuït i es podrà encomanar als quioscos, papereries i llibreries de Tortosa a partir del 29 de juny.
Es tracta d'una obra col·lectva, coordinada per Albert Curto i està emmarcada a la col·lecció L'Abans, que edita l'editorial Efados, en col·laboració de l'Arxiu Comarcal del Baix Ebre i l'Ajuntament de Tortosa, i tinc el plaer d'haver-nes escrit el pròleg.
L'obra, que encara resta oberta, continua acceptant fotografies de particulars.

Es descobreix que la dona barbuda en realitat és un home. Ningú demana que li tornin els diners, i això el deprimeix.

Relats a recer d'una guitarra

Què maca és la Jaka! Gràcies al comentari que ha escrit al seu blog sobre l'actuació que vam fer amb el David Espinós a Tarragona del nostre petit espectacle Relats a recer d'una guitarra.
Un dels grans tresor que m'ha donat la virtualitat de la catosfera: conèixer persones de carn i ossos com la Jaka.
Podeu fer un petit tast mentre jo tinc temps de pair-lo i intentar explicar el moment màgic que vam viure.

27 de juny 2012

Trobada de parelles lingüístiques

Dins de les activitats del programa Voluntariat per la llengua, el dijous dia 28 de juny, a les 19.00 h, tindrà lloc a la Biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa la Trobada de parelles lingüístiques amb les persones que hi han participat, que hi participen o que hi participaran. Tindré el plaer de col·laborar a l'acte amb la lectura d'una selecció dels meus relats.
Més informació aquí.





Nàufrags

El nàufrag mira amb uns altres ulls les restes que escup el mar. Potser per solidaritat, potser perquè s'hi identifica.
.
Inspirat en una imatge de Joan Calsapeu.

251è joc literari

El joc literari d'aquesta setmana és ben senzil: segueix la llista:
.

Si ets un Quixot amb desig de desfer injustícies, un poble t'espera.
Si ets un petit príncep, renuncia a visitar més planetes; una rosa t'espera.
Si ets una colometa sense forces per netejar més gàbies; uns fills t'esperen.
Si ets un Hamlet indecís; un bon motiu t'espera.
...

26 de juny 2012


Dibuixava innocents cors a les cartes marcades que enviares, que ara rellegeixo tremoloses sota el transparent i líquid pas de sal als ulls. Però nàufrag no em sento, sinó barquer tossut del cos equivocat.

25 de juny 2012

Dos dies a Barcelona, de Caterina Cortés

Ja fa anys qeu tinc clar que el món dels blogs és una bona pedrera, o laboratoi, o banc de proves... per a l'escriptura, i ja són molts els blocaires que han fet el salt al món del paper. Avui em plau informar de la publicació del primer llibre de Caterina Cortés, una de les primeríssimes blocaires que vaig començar a seguir fa cinc anys a través del seu No em diguis que és un somni. Ara publica el seu primer llibre en solitari, Dos dies a barcelona, amb editorial Setzevents.
La sinopsi és la següent:

N'Aina és una al·lota mallorquina que necessita reflexionar i posar en ordre la seva vida. És per això que decideix viatjar sola un cap de setmana a Barcelona. Allà coneix a en Roger, un músic de carrer, que li mostrarà la ciutat i amb qui passarà dos
dies que acabaran sent molt diferents de com ella se'ls havia imaginat.
Dos dies a Barcelona és per damunt de tot un homenatge a Barcelona i a la llengua catalana

Desdefinicions


felicitast. Petita dosi de felicitat.
florçuda. La més forta de les flors.
hispànic. Tipus de por malaltissa que envaeix certs habitants de la península ibèrica quan veuen perillar la integritat territorial.
maggisteri. Capacitat d’ensenyar per art de màgia, molt útil per a acabar amb el fracàs escolar.

24 de juny 2012

Presentació a Tarragona de la 5a Jornada Literària de Cornudella de Montsant

Dimarts 26 de juny, a les 19h a la Biblioteca Pública de Tarragona, en el marc del Programa 6 x 4. Ara el Priorat. 
La V Jornada Literària de Cornudella de Montsant es celebrarà el 7 de juliol i hi participaran escriptors com Àngel Lluís Carrillo, Baltasar Casanova, Coia Valls, Xulio Ricardo Trigo, Francesc Valls Calçada, Raimond Aguiló, Francesc Miralles i Jesús M. Tibau. En el marc de la Jornada es farà un homenatge a Joan Sales amb lectura musicada de fragments d'Incerta glòria, i posteriorment tindrà lloc un concert Joan Masdéu.
.
Com a acte complementari de la presentació que es farà a Tarragona el 26 de juny, tindrà lloc el recital Relats a recer d'una guitarra. La tendresa dels relats de Jesús M. Tibau i l’emoció de la guitarra de David Espinós s’uneixen per a enriquir-se mútuament i oferir un petit espectacle que no deixa indiferent al públic amb sensibilitat, amant d’històries plenes de tendresa i humor. Una selecció de relats dels diversos llibres de Jesús M. Tibau, llegits pel mateix autor, acompanyats a la guitarra per la música que David Espinós ha composat expressament per a aquest espectacle de petit format, senzill i profund alhora.
Li agrada cridar quan no la sent ningú, però no serveix de res tapar-se les orelles.
Per primer cop a la seva carrera, el llançador de punyals falla el tir. Res de greu; però això sí, definitiu.

Vetlla, de Jordi Llavina


Entre alguns dels significats de la paraula vetllar, destaco el següent: tenir cura de la seguretat i la conservació d'algú o d'alguna cosa.
Quan ens sentim febles per la malaltia del cos o de l'ànima, que algú o alguna cosa ens vetlli ens fa sentir protegits, i tanquem els ulls amb certa il·lusió que res podrà passar-no. I de passada, fem que aquest algú, o aquesta alguna cosa que ens vetlla, en certa manera, també se senti millor.
En aquest llibre, l'autor utilitza un objecte molt estimat, que l'acompanya a la tauleta de nit com una àncora, per no deixar caure en l'oblit un ésser estimat amb qui va compartir-lo; la seva amiga.
No he acabat de llegir el llibre encara (és agosarat comentar un llibre sense llegir-lo del tot? No ho crec, l'important no és la meta, sinó les paraules), no sé el desenllaç, desconec els motius que van allunyar la seva amiga el seu dia, però l'autor ens passeja pel record de les emocions que compartiren, sovint amb el llibre com a objecte d'unió.
Durant la passada Fira del llibre ebrenc de Móra d'Ebre, Jordi Llavina va fer una xerrada amb l'excusa d'explicar perquè serveix la lectura; potser per a anostrar tot allò que ens envolta, per a redescobrir-ho. Comentà que de la majoria dels llibres que ha llegit durant la vida no en recorda l'argument, però que sempre se n'emporta alguna cosa, sovint alguna imatge potent, suggeridora, emotiva, senzilla. Aquest poemari n'és impregnat: "l'edat treballa com una mala cosidora que fa puntades sense fil"; "les veces queien de les mans dels nens com cau la sorra en un rellotge"; "taca de sang; cafè a la pàgina"; "enterbolit com l'aigua amanida amb llimona"; "processó de ciris apagats per la pluja".
Vetlla és un poemari amb què Jordi Llavina ha guanyat el Premi Octubre de Poesia. Us en llegeixo un fragment

23 de juny 2012

Enmig d'una discreta ovació, l'home més fort del món acaba l'última actuació. Apaga la llum del camerino, surt al carrer, trepitja un bassal i plora.

22 de juny 2012

Obro el balcó i entra aire fresc. Entro a l'aire i obro un balcó fresc.

Cares del món (258)

Rafael Casas, passejant per Puigcerdà, troba aquesta Cara del món de bona minyona.
Arribo a casa. Tothom dorm, menys el gosset que ve a rebre'm. Llum encesa del rebedor que fa companyia al son del meu fill. Li dic bona nit mentalment; millor no despertar-lo. Mossegar-li la galta, ho deixo per a demà.

21 de juny 2012

Si els daus fossin rodons, no tindrien cares bones ni cares dolentes; potser no es pararien mai; potser no caldria.

A la barana dels teus dits, i Temptacions

Un parell de poemes inclosos al llibre A la barana dels teus dits, amb la música de fons del tema Temptacions, de Robert Bonet:

20 de juny 2012

La cendra només és feble en aparença. De vegades és més resistent a l'oblit que la fusta, que el foc.

19 de juny 2012

365 contes, a Tens un racó dalt del món

Mònica Roig, coneguda a la Catozfera com a Bajoqueta, serà la convidada del proper programa de Tens un racó dalt del món, per a explicar-nos l'aventura del projecte que ha culminat amb l'edició del llibre 365 contes, que recull l'aportació de diversos autors (amb bona representació ebrenca) feta al blog del mateix nom, responent a la proposta de publicar un conte cada dia durant un any.
Durant el programa recomanarem altres llibres i podrem gaudir de la lectura d'un fragment d'El petit príncep.
El programa es podrà veure el dimecres 20 de juny, a les 21.00 h., i en posteriors repeticions durant la setmana.

Llegint Montserrat Roig

Llegint els meus fragments preferits en aquest blog:

18 de juny 2012

Per a relats conjunts


Havent renunciat a mostrar eternament una personalitat única, decideix vestir-se de tots colors. I veu que li queden bé, i somriu, i no pot parar de ballar.
.
Per als Relats conjunts d'aquest mes.

Desdefinicions (replay)


agrecultura. Art de conrear la terra i d’empassar-se els preus que imposen els majoristes.
amor platúnic. Amor sense variants ni sorpreses, condemnat al fracàs.
claveguerram. Lloc on haurien de fer cap totes les guerres.
contegiós. Relat breu que transmet emocions amb molta facilitat.

17 de juny 2012

Molles per no perdre'm, segons Salvador macip

L'amic escriptor Salvador Macip, comenta Molles per no perdre'm al seu Bloguejat.
També intenta picar-me amb el tema de la novel·la, però ja estic vacunat. Conec el seu humor a través del blog i dels seus llibres, i , tot i no haver coincidit mai personalment me'l sento molt proper.
-TIC.
-tac.
-TIC.
-tac.
-TIC.
-tac.

La trampa del desig, d'Urbà Lozano

La trampa del desig, d'Urbà Lozano
Premi de novel·la Ciutat d'Alzira
Editorial Bromera, 2012
Sinopsi
Una nit d’hivern, Daniel es troba atrapat en un embús. Al cotxe del costat, Mirsada intenta abrigar el seu fill de vint mesos. Daniel, que viatja en un Volvo de gamma alta, convida Mirsada i el nadó a pujar al seu cotxe perquè no patisquen fred en el Corsa atrotinat d’ella. Aquesta trobada casual és l’inici d’una relació marcada per l’estranyesa i la necessitat mútua de dos éssers solitaris. Daniel, descendent de bona família, fa poc que ha eixit de la presó, on ha estat tancat per confiar en la persona equivocada. Mirsada, que va fugir de Bòsnia a causa de la guerra, ha d’escapar d’un passat que la persegueix. Les trames s’entrecreuen en aquesta novel·la per tal de mostrar que el desig –de qualsevol tipus– és allò que ens empenta a viure.
La trampa del desig captiva el lector amb un llenguatge viu i una prosa poderosa, farcida d’expressions populars, que desvelen els anhels més profunds que tots servem al nostre interior. Aquesta obra polièdrica pren el millor de cada gènere: la sensualitat de la narració eròtica, la intriga de la novel·la negra i la riquesa del vocabulari d’un relat costumista.
Comentaris sobre el llibre:
VilawebNúvol;



16 de juny 2012

Llegint La ciutat invisible

Col·lecciono els meus fragments preferits com a lector en aquest blog:

15 de juny 2012

Mort a l'estiu, de Benjamin Black

Mort a l'estiu, de Benjamin Black
Editorial Bromera, 2012
Sinopsi
Una asfixiant vesprada d’estiu, el magnat dels mitjans de comunicació Titus Jordan –més conegut com Tita de Diamant– és trobat amb el cap destrossat per un tret d’escopeta. Suïcidi o assassinat? L’inspector Hackett i el prosector Quirke es retroben en aquesta investigació, en la qual la vídua no sembla gaire afectada per la mort del marit, mentre que la germana del difunt, una ànima turmentada per un fosc secret, rep el consol de l’ajudant de Quirke. Mentre una onada de calor de rècord envaeix la ciutat i fa aflorar tots els secrets de l’imperi de Titus Jordan, Hackett i Quirke es veuran envoltats per una xarxa d’intriga i violència.
 El prestigiós escriptor irlandès John Banville torna a la novel·la negra sota el seu alter ego Benjamin Black. Mort a l’estiu és molt més que una narració de misteri: la trama absorbent i d’intriga recrea a la perfecció l’atmosfera del Dublín dels anys 50 i traspua un poderós estudi de personatges inquietants i fascinadors.
  «Black ha millorat amb cada llibre, i l’últim, Mort a l’estiu, és el millor.» The Daily Beast

Escuma

Anem riu avall fins la desembocadura, i l'escuma que deixa enrere el vaixell sembla fugissera; només ho sembla.

14 de juny 2012

-Tic.
-...
-Tic.
-...
-Tic?
-Tac.
-On estaves? T'enyorava.
-M'he perdut cercant el temps.
-Tic.
-Tac.
-Tic.
-...
-Tic!
-....
-Tíic!!!
-.....................................................................................

13 de juny 2012

Parlant de Joan Moreira


Al programa d'avui de Tens un racó dalt del món, parlant de Joan Moreira i del seu llibre Del bon humor tortosí amb el seu besnét Xavier Aixendri.

Aquelles nits de maig, de Manel Subirats i Costa

Aquelles nits de maig, de Manel Subirats i Costa
Edicions de 1984, 2012
Sinopsi

Han passat molts anys des que la Guillermina Bel Pomerol va abandonar la família i el país per dedicar-se a viure una vida de disbauxa «fent senyors» arreu del món. Cors delerosos, cites nocturnes i matrimonis trencats la porten a Miraflores, un poblet en plena jungla amazònica. Anys després, s’hi retroba per casualitat amb el seu germà bessó Jan i la seva neboda, la Màrcia, una noia de tot just quinze anys. Per a la Màrcia, òrfena de mare, el retrobament amb la seva tieta Guillermina li obre les portes de l’amor, del sexe i de les relacions i els vincles, sovint foscos i incomprensibles, que menen el món.
Manel Subirats i Costa (Mataró, 1963) va estudiar cinema i producció de televisió. Ha dedicat la major part de la seva vida laboral a la producció audiovisual i a la publicitat; també ha col·laborat amb diverses editorials. En l’actualitat, és editor de Setzevents Editorial.

250è joc literari i poemes visuals de Toni Prat

Un regal per als sentits i la imaginació són els poemes visuals de Toni Prat que podeu gaudir a la seva web i als seus llibres com ara l'últim La diversió de la paradoxa.
Aprofito un dels seus poemes visuals, per a proposar-vos el joc  d'aquesta setmana, en què us demano que escriviu un haikú inspirat en la imatge. Si us plau, si escriviu els textos als vostres blogs i incloeu el poema visual, us demano que feu constar l'autoria de Toni Prat i afegiu un enllaç a la web www.poemesvisuals.com

12 de juny 2012

Joan Moreira a Tens un racó dalt del món

Joan Moreria, el músic i escriptor tortosí, serà el protagonista del programa d'aquetsa setmana a Tens un racó dalt del món, amb l'excusa de la publicació de la seva obra inèdira Del bon humor tortosí, un a joia.
Parlarem sobre el libre i sobre l'autor amb un dels seus besnéts, Xavier Aixendri, a qui agrairé en públic que hagi impulsat l'edició d'aquest llibre, d'aquest catàleg de personatges de la Tortosa de principis del segle XX que tant xalo llegint.
El programa es podrà veure el dimecres 13 de juny, a les 21.00 h. i en posteriors repeticions durant la setmana.
-Tic.
-CAT.
-Quin segon marques?
-El que ja toca.

Llegint Pere Calders (5)

En celebració del centenari de Pere Calders, el 29-09-2012. Més vídeos de l'autor al meu blog de lectures en veu alta:

11 de juny 2012

El seu equip marca un gol; el seu futur n'encaixa un altre. L'empat no li dóna opció a prórroga.

Desdefinicions (replay)


optimisto. Llumí que creu que romandrà encès per sempre.
paracaijudes. Paracaigudes que et traeix a l’últim moment.
neurronya. Neurona plena de brutícia per la manca d’ús.
llavirint. Lloc on predre’s buscant besos.


Dones salvatges, de Marina Martori

Marina Martori és una altra de les escriptores que vaig descobrir al món dels blogs, abans de publicar cap llibre. Ara ens porta Dones salvatges.
Una novel·la negra ben tramada, ben lligada, seductora, sensual, sexual... plena de mitologia, de secrets, de coses que no són el que semblen i de dones poderoses, fortes, lliures i salvatges. Dones que han estat tapades per la societat, la història i la religió al llarg dels segles però que han sobreviscut explicades a través dels mites, de les històries, de l’art i els llibres i que continuen sent la llavor de la dona salvatge actual. La dona, qualsevol dona, lligada als instints, a la natura, a la passió, a l’amor, a la vida i també... a la mort.
SINOPSIS
Un poble de costa. Hivern. Una noia morta. Esquarterada. Cap sospitós. O tots. Una relació estranya. Moltes. Sexe. Art. Mitologia. Passió. Llibres. Secrets. Desig. Por. Una dona única. Cada dona única. I salvatge. I el mar, sempre present, llepant ferides, llepant la sal, els cossos i... la veritat.

09 de juny 2012

Qui quedarà?, de Blau cel

M'agrada ajudar modestament a donar a conèixer grups i cantants nous, com ara Blaucel, i el seu Qui quedarà?

08 de juny 2012

Olor de flors

Cura d'humiltat: les flors no desprenen olor per nosaltres.

07 de juny 2012

Club de Lectura i sopars literaris

Olga Besolí parla a la seva secció cultural del programa Dixa'm vore, de Cana TE, dels diversos clubs de lectura de la Biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa i, en concret, del Club de Lectura adult que acaba la temporada el 21 de juny comentant amb el seu autor la novel·la Llinatge, de Miquel Esteve.
I també comenta una nova iniciativa que intentaré iniciar el 15 de juny, els sopars literaris al restaurant Paiolet de Tortosa, i que estan oberts a tothom que vulgui.
Podeu veure el vídeo en aquest enllaç.

Contacte amb la terra

Els peus no són la part del cos que està més en contacte amb la terra. El cervell? El cor? El record?

Il·lusió

La il·lusió no penja d'un fil

06 de juny 2012

Contra la crisi, literatura

Martí Gironell va ser present a la Fira del llibre ebrenc que va tenir lloc a Móra d'Ebre la setmana passada, i n'explica les sensacions en un article publical a l'Avui, iq ue podeu llegir sencer en aquest enllaç.
Tinc el plaer que em citi al costat de grans autors ebrencs amb aquestes paraules:
I tot això, sense oblidar l'exquisida literatura que s'escriu des d'aquesta banda del país. D'Artur Bladé a Andreu Carranza o Miquel Esteve, passant pels microcontes i les desdefinicions de Jesús Maria Tibau que faria les delícies de Calders i Tísner. Un exemple, la llibretat, nous camins sense fronteres que obre la lectura d'un bon llibre. Contra la crisi, literatura.


249è joc literari


Inspirats per aquest dibuix improvisat i rabiós del meu amic facebookaire Radu Miron, que dilluns passat va il·lustrar un dels meus apunts, us proposo que escriviu un nanoconte de gènere negre.
El podeu escriure en un comentari en aquest apunt o als vostres blogs (pregon enllaç).

05 de juny 2012

De quan es feia el Carrilet

Guiat per Albert Curto, visito a l'Arxiu Històric del baix Ebre l'exposició de fotografies que realitzà l'enginyer encarregat de la cosntrucció d'una part del Carrilet, el suís Kart Stefan Hitz.
La col·lecció de 162 fou adquirida en una llibreria de vell de Barcelona, i estirant de la pista que oferirn les mateixes imatges es va fer cap al seu autor.
Les fotos ens mostren imatges quotidianes del Delta i del riu d'aquells anys: pescadors, pagesos, correbous, llaüts (em sembla escoltar paraules de Jesús Moncada mentre els veig baixar pel riu)...
Cada foto em xiuxiueja històries, em fa sentir agraït deutor.
Més informació aquí.

Jesús Massip a Tens un racó dalt del món

Jesús Massip serà el convidat d'aquesta setmana a Tens un racó dalt del món. Intentarem fer un repàs a la seva trajectòria literària, parlarem de la seva participació a la revista Gèminis els anys 50 i del seu nou llibre La terra encesa, un poemari publicat per la URV homenatge al poeta tortosí Vicent Garcia.
El programa es podrà veure per Canal 21 aquest dimecred 6 de juny a les 21.00 h., i en posteriors repeticions durant la setmana.
Us llegeixo algun fragment:

04 de juny 2012

Bouesia 2012

Cliqueu aquí per accedir al programa.

Mirada assassina


La ganivetada al braç el fereix superficialment; la mirada d’odi el matarà per sempre.
.
Dibuix de Radu Miron.

Desdefinicions (245)


tourista. Turista que gasta pocs diners.

03 de juny 2012

Maletes perdudes, de Jordi Puntí

Perdre's, buscar; ser abandonat, abandonar. Maletes perdudes és un fantàstic títol per a aquesta magnífica novel·la coral on Jordi Puntí, gran contista, ens teixeix un conjunt de situacions, de relats que tenen un sentit comú, de personatges que d'una manera o altra cerquen alguna cosa, potser a ells mateixos, com tothom, vaja. Tots som ànimes perdudes que, amb sort, tenim clar el nostre destí.
Sinopsi
En Christof, en Christophe, en Christopher i en Cristòfol són germans, però no es coneixen entre ells. Fills de quatre mares diferents, viuen a Frankfurt, París, Londres i Barcelona. En Gabriel, el seu pare, els va abandonar quan eren petits. Un bon dia, quan es fa oficial la seva desaparició, el secret surt a la llum i els germans es troben. Tot i que fa dues dècades que no en saben res i l’han oblidat, decideixen buscar-lo per resoldre els seus dubtes existencials: ¿per què va marxar per sempre?, ¿per què porten tots el mateix nom? Els cristòfols, doncs, refan pas a pas la vida del seu pare:la infantesa en un orfenat, la joventut en una pensió i, sobretot, els viatges com a transportista de mobles per Europa al costat de dos companys de fatigues inoblidables, en Bundó i en Petroli. Maletes perdudes narra els destins encreuats d’aquesta família impossible, i només la intervenció dels quatre fills dóna sentit a la galeria de personatges que desfilen per aquestes pàgines: vides descosides i abonyegades com les maletes que es perden pel camí. Escrita amb l’estil net i ric que ja coneixem de les narracions d’Animals tristos, la primera novel·la de Jordi Puntí és divertida, optimista, àgil i plena d’aventures que atrapen el lector des de la primera pàgina.

Us deixo amb la lectura d'un dels moltíssims fragments que podria incloure al meu blog de lector en veu alta:

02 de juny 2012

Jocs literaris, encara

Des de que al mes de setembre vaig decidir eliminar els premis mensuals a la secció dels Jocs literaris, ha baixat bastant el nombre de participacions, en gran part perquè jo els he dedicat molt menys temps i recursos per a promoure'ls. Però encara hi ha uns quants participants constants i tossuts a qui agraeixo públicament la seva fidelitat. Permeteu-me que personifiqui avui aquest agraïment en la persona del McAbeu, enigmista blocaire per excel·lència i excel·lent, que mes rere mes participa als jocs i ens regala els seus sonets.
En aquest enllaç podreu llegir les darreres i genials participacions, amb el sonet de torn i un fantàstic nou capítol d'El petit príncep.

01 de juny 2012

Atura tots els rellotges; estalvia piles, malgasta el temps.

Cares del món (255)

Carmen Rosanas ens regala aquesta lúdica Cara del món