Pàgines

03 de juliol 2014

7a Jornada Literària de Cornudella de Montsant, els convidats


Un breu resum de la trajectòria dels participants a la 7a Jornada Literària de Cornudella de Montsant, el 12 de juliol:
.
PERE AUDÍ FERRER. (Tortosa, 1956) Mestre des de fa vora 30 anys al Priorat, la seva xafarderia l'ha portat a investigar sobre aspectes de la societat prioratina a inicis del s.XX. Els resultats han obtingut diversos premis als Jocs Florals de Torroja en els apartats d'assaig històric, amb l’obra Cooperativistes, anarquistes i capellans (1910-1923)  i narrativa curta. La seva primera incursió en el camp de la ficció la fa amb Malanyet (Edicions de 1984) on, en clau d'humor, intenta retratar aquesta societat. I, com a polièdrica que és, el llibre es ple de personatges i espais narratius ben diversos. Va xalar molt escrivint-lo i, pel que li comenten els lectors, aquests xalen llegint-lo.
 .
SANTI BORRELL (Vilafranca del Penedès, 1972). "Fragments d'una pedra” és el seu segon llibre de poesia, després d'"Els dies a les mans" (2010), llibre considerat com un dels fenomen editorials, poètics, de l’ any.
Ha organitzat diversos festivals de poesia (com el Festival de Poesia a les Caves, de Sant Sadurní d'Anoia, o la "Kinzena Poetika", de Vilafranca del Penedès). Ha col·laborat amb diversos artistes, ha fet diversos muntatges poètics, ha impulsat diverses iniciatives per Internet, i ha promogut llibres col·lectius, com la "Poesia a la frontera", una antologia de poetes en llengua catalana, aragonesa i castellana. 
 .
MANEL OLLÉ. (Ulldecona, 1954). És llicenciat en filologia romànica. Viu a Tortosa, on ha exercit de professor de literatura catalana a diverses generacions. Ha publicat llibres com L'última vinyeta, El llibre de les abelles o Macianet, el ventallenc, on destaca la seva defensa i amor pel paisatge i la gent arrelada a la terra propera al Montsià i pel seu patrimoni cultural i  lingüístic. Apassionat i emotiu admirador, dels seus antecessors, com Gerard Vergés i Manuel Pérez Bonfill, i també dels seus alumnes.
 .
MONTSE FARRÉS. Nascuda a Vigo el 1953, amb nou anys arriba a Catalunya, fent seva la ciutat de Reus. No ha pres el camí de la literatura, amb l’embranzida que voldria,  fins que ha pogut, fa pocs anys, amb tota la passió que sempre havia desitjat.
Ha tingut cura del llibre “Jaume Juan Magriñà, cor de jazz”, (2012), i la seva passió poètica s’ha vist premiada a diversos certàmens, entre els que destaquen: XII certamen poesia breu a L’esplai d’Olot,  XI Francesc Martí Queixalós,  II Reina Margarida de Prades, diploma d’honor, poesia inèdita Parets del Vallés, Viola d’or, als Jocs florals d’Almoster. El llibre“Converses amb ningú” és el primer que escriu en vers. Té una obra inèdita d’una consistència esperançadora.
 .
MARTA MAGRINYÀ (Reus, 1969). És llicenciada en Ciències de la Informació i ha treballat en comerç internacional i comunicació. L’any 2006 va guanyar el premi literari de l’Ametlla de Mar i, a partir de llavors, ha publicat quatre novel·les amb les quals ha aconseguit molts seguidors fidels. Les seves emocionants històries, ambientades en diferents èpoques, estan plenes de misteri i passions que atrapen els lectors.
Llaços secrets, s’ambienta a la postguerra a la ciutat de Reus, intrigada per l’aparició d’un misteriós foraster. És una intrigant història de valor i amor inesperat dedicada a les persones que, malgrat la foscor d’aquells dies, brillaven amb llum pròpia.
 .
JAUME BORRÀS. Fill de Montbrió del Camp, és un enamorat del Priorat on ha viscut 18 anys. Des de la col·laboració a Radio Falset fins l'impuls en la creació de la revista Lo ViOlí, i per la participació en l'edició d'Estudis Prioratins, lo Jaume manifesta una constant vindicació i reivindicació de la història, els paisatges i la gent de la Catalunya Sud. Ara publica en un llibre més de 120 articles, resultat de 13 anys de posar el dit a l'ull en la columna mensual de la Revista Cambrils. És catedràtic de socials a l'IES Antoni Ballester de Mont-roig del Camp.
 .
JESÚS M. TIBAU. Natural de Cornudella de Montsant (1964) i tortosí d’adopció, fa anys que inicià una història d’amor amb la narrativa breu, amb la qual està a punt de publicar el seu sisè recull amb el títol El noi del costat del padrí. També ha publicat un poemari, però els últims anys viu un idil·li amb la literatura de la realitat, prescindit de la ficció per gaudir, directament, de l’espectacle de la vida, que l’ha portat a publicar dos dietaris: Molles per no perdre’m, i Per no perdre’m les molles.
 .
ALBINO TENA MAURI (Tortosa, 1970). Llicenciat en Filosofia i Ciències de la Educació i Titulat Superior de Música. Docent, intèrpret, cantant, compositor...la seva trajectòria l'ha portat a gaudir com intèrpret i compositor d’estils musicals diferents: rock, pop, música clàssica, música tradicional...

Tots aquests estils i molts altres estan presents a l’hora de crear i d’interpretar. Actualment actua en solitari, formant duet amb la cantant Eva Peransi i també amb el grup de música tradicional “Los Pàndols” amb qui ha editat el CD “Tartà”. Cançons de vi, de beure i de taverna.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada