Pàgines

09 de maig 2010

He salvat una vida

Fa unes setmanes vaig salvar una vida. M'explico.
Durant la preparació del recull de relats Una sortida digna em vaig dedicar a escriure contes on apareixia sempre un mort. Un cop enllestit el recull, sense adonar-me'n continuava matant personatges dels emsu contes. Es veu que quan li trobes el gust a matar, no pots aturar-te. D'aquesta manera, fa unes setmanes, vaig situar un personatge en una situació límit, en ple esforç vital, i la primera intenció fou acabar amb un final dramàtic la història. Però vaig pensar que ja n'hi havia prou, i al darrer moment vaig decidir salvar-li la vida.

16 comentaris:

  1. Has fet molt bé.
    De segur que mereixia viure.

    ResponElimina
  2. Doncs felicitats, realment has fet una bona obra!
    De fet dues, una salvar la vida i l'altre el conte. :-D

    Encara que això de matar gent no se't dóna gens malament, fa poc m'he acabat de llegir el Sortida Digna que em vas dedicar i encara que m'han agradat molt tots els contes en vull destacar dos. El del taxidermista és molt bo i el del funcionari de l'ajuntament té un final insuperable. :-))

    ResponElimina
  3. Un punt de magnanimitat de tant en tant sempre és bo.

    ResponElimina
  4. Doncs, Unamuno va fer el mateix en "Niebla" i al remat es va barallar amb el seu personatge. Ja voràs, Jesús, que eixe personatge et farà la vida impossible, que es fan grans i no hi ha manera de controlar-los. Millor l'hagueres matat, home. Després ja buscarien una coartada.

    ResponElimina
  5. Doncs a veure si inclous aquest conte en el teu nou llibre.
    :-)

    ResponElimina
  6. Ara m'has fet com a por, matador :)

    ResponElimina
  7. Doncs per variar.. millor impossible!

    Nou viratge per escriure contes oi??

    Felicitats per el que viu i per el conte!

    ResponElimina
  8. Si fos així de fàcil a la vida real, Jesús...

    ResponElimina
  9. Oh! Jesús! Has salvat la meva vida també! Darrerament escric molt poc, però també tinc aquesta obsessió malaltissa per matar personatges; de fet, és una de les coses que em fa llevar les ganes d'escriure més sovint. Ara que veig que hi ha més assassins solts -i del teu nivell!- sembla que no em veig tan dolent i perillós, o potser sí, però trobo que ara em preocupa una mica menys, deu ser allò del "mal de muchos, consuelo de tontos" :P.

    En fi, gràcies pels teus relats ;).

    ResponElimina
  10. Doncs ni que sigui d'aquesta manera simbòlica... Me n'alegro molt!! ;-))

    ResponElimina
  11. comentari que em faig a mi mateix, deu anus després. Li vaig salvar la vida, és cert, però encara el tinc amagat. El conte es manté inèdit, reservat per a una idea de recull de contes amb un fil conductor determinat

    ResponElimina