Pàgines

04 d’abril 2024

Esquitxos que m'arriben de L'espectacle de la vida

 



Tot i no ser un autor amb milers de vendes, que rebi un allau de comentaris i sensacions de lectors i crítics, de tant en tant m’arriben notícies del destí d’algun dels meus llibres, de les emocions que desperten; són esquitxos preciosos que il·luminen el meu cel literari, per la seva bellesa, espontaneïtat i, crec, sinceritat.

Fa unes setmanes, per exemple,  un exemplar de L’espectacle de la vida (coeditat per Ganzell Editors i Editorial Petròpolis), el dietari, el llibre que potser més m’estimo, fa cap a Osona, a mans d’Eva López Ballester, valenciana a la plana de Vic.

Ara, via instagram, m’envia unes fotos de textos del llibre en una pissarra, i m’explica el següent, que copio pràcticament de forma literal:

 T’explique: la Mancomunitat La Plana (de Vic, no de Castelló) organitza tallers de català per a majors de seixanta anys. Els tallers de català els imparteixo jo, setmanalment, a Taradell. És una experiència preciosa, ajudar gent catalanoparlant a escriure millor. Pose tot el meu enginy en ensenyar llengua amb explicacions senzilles, i intente sempre fer-ho amb textos, no només amb exercicis d’emplenar buits. Entre altres coses, faig petits dictats, de poques línies, i amb això repassem accentuació, verbs auxiliars, ortografia, pronoms febles, etc.

Tinc dos grups, els encanta que dicte en català valencià😅 I jo soc molt feliç perquè veig dos grups de dotze persones motivades, contentes, que somriuen i riuen i ho passen bé a classe. I milloren l’escriptura en català. I quan un dimarts és festiu em diuen que m’han trobat a faltar.

Junt Mercè Rodoreda, Núria Cadenes, Caterina Albert, Irene Solà o Joan Sales, des d’avui dicte també textos teus. Així que mil gràcies per escriure i per contribuir a la felicitat de vint-i-quatre persones d’entre seixanta i vuitanta-vuit anys, i a la felicitat de la profa, valenciana a Vic, de gairebé cinquanta-tres😊😘

 

Tinc o no tinc motius per a somriure i sentir-me un escriptor afortunat?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada