Vergés ha fet una lloança de la ciutat de Tortosa i ha incidit en els diversos perills que amenacen el territori de les Terres de l'Ebre en l’actualitat.
el bloc de l'escriptor Jesús M. Tibau, amb comentaris de llibres, desdefinicions, jocs literaris, nanocontes, lectures, emocions i reflexions més o menys improvisades. Porta'm al teu comerç, entitat, associació, reunió familiar o d'amics... Parlaré de què és per mi la passió d'escriure, el joc. Us llegiré textos, en farem a mitges, xalarem si també t'agrada la literatura. Més informació a jesusmtibau@gmail.com
Pàgines
31 d’agost 2007
Vergés fa el pregó de les Festes de la Cinta
Vergés ha fet una lloança de la ciutat de Tortosa i ha incidit en els diversos perills que amenacen el territori de les Terres de l'Ebre en l’actualitat.
Els meus fragments: El riu i la vida
Cares del món (9)
30 d’agost 2007
Felicitats petites (7)
Per això, de tant en tant, és una gran felicitat petita gaudir del luxe prendre's un dia de festa, dedicar-se’l a ell mateix i, per exemple, com faré avui, anar a Vilafranca a veure castells.
29 d’agost 2007
Pista 19è joc literari
No sé si us serà d’ajuda dir-vos que les muralles que apareixen a la portada del llibre són d’Àvila, i que alguna de les paraules de la frase són "entre el cielo y la tierra".
19è joc literari: buscar una frase
Per a acabar aquesta tongada em vull prendre el caprici que busqueu una de les meves frases preferides d’un llibre que no necessita recomanacions, concretament l’última frase del tercer capítol. Només hi ha un problema: a l’hora d’escanejar la portada s’han esborrat algunes lletres. Suposo que això no és cap problema per a vosaltres.
Cal que envieu aquesta frase a la nova adreça jesusimaite(arrova)gmail.com , amb la vostra població per qui participi per primer cop.
28 d’agost 2007
Els jocs literaris s'escampen
De pel·lícula: Manhattan, de Woody Allen
—Jo sóc antiquat, no crec en les relacions extramatrimonials. Crec que la gent s’ha d’aparellar per sempre, com els coloms o els catòlics.
—Hauré de deixar de donar diners als meus pares. Això matarà el meu pare; no podrà seure en un bon lloc a la sinagoga, haurà de seure al darrere, lluny de Déu, lluny de l’acció.
—Tu ja sabies com era.
—Sí, el psicoanalista ja em va avisar, però eres tan bonica que vaig canviar de psicoanalista.
—Estàs tan maca que amb prou feines puc mirar el taximetre.
—Et penses que ets perfecte; et penses que ets Déu.
—Bé m’haig d’inspirar en algú.
27 d’agost 2007
Clar i català
Passejant no fa gaire pel passeig de la vora del riu em vaig creuar amb un xiquet i sa mare. Ell l’estirava del braç —amb aquella insistència dels crios que fa tanta gràcia, sobretot si només vénen de visita i després se’n van— i li assenyalava la llera del riu.
—Mare, quan anirem allí baix?
Sa mare va fer un cop d’ull ràpid al trist Ebre que passa normalment per Tortosa, ple d’algues i amb restes de deixalles que la minsa força del riu no es pot endur, i respon amb rapidesa i contundència.
—Mai.
De vegades més val així, una resposta clara i sense embuts que no creï falses expectatives.
Desdefinicions XVIII
esperansa. Últim lloc on agafar-se.
discordansa. Ballar cadascú a la seva, amb una falta completa de coordinació.
esbandit. Exfugitiu de la justícia que ja ha netejat les seves faltes contra la societat.
26 d’agost 2007
222 contes
Ahir vaig acabar d’escriure el meu conte número 222. Ja comencen a ser una bona colla. Sort que no els he d’alimentar, perquè em sortiria per un ull de la cara. Si tenim en compte que fins ara en porto 93 de publicats, podeu comprendre que tinc contes per a una bona estona. Ho dic perquè és reiterada la pregunta: "quan escriuràs una novel·la?" Que consti que no m’enfado quan se’m fa aquesta pregunta, però sembla que fer contes no sigui una cosa prou seriosa, com si no fos escriure de debò. A més, als novel·listes mai se’ls fa la pregunta inversa: "quan escriuràs un recull de contes?" D’igual manera, als especialistes en els 100 metres llisos no se’ls demana quan correran una marató. Cadascú té el seu estil amb el qual se sent còmode i jo, escrivint contes, m’ho passo molt bé. Això no vol dir que descarti escriure una novel·la, com tampoc he descartat pujar a l’Everest (en aquest cas, més aviat és l’Everest qui m’ha descartat a mi).
Dins del gènere conte em sento especialment còmode en les distàncies curtes, i sóc molt regular en aquest sentit. Una prova és la següent relació on es comprova que més de la meitat dels meus contes no arriba al tercer foli.
1 foli: 27 contes, 12,16%
2 folis: 101 contes, 45,50%
3 folis: 53 contes, 23,87%
4 folis: 24 contes, 10,81%
5 folis: 6 contes, 2,70%
6 folis: 5 contes, 2,25%
7 folis: 2 contes, 0,90%
13 folis: 1 conte, 0,45%
16 folis: 1 conte, 0,45%
20 folis: 1, conte 0,45%
35 folis: 1, conte 0,45%
25 d’agost 2007
Ressons del pregó de Festa Major
El castell blanc, d’Orhan Pamuk
24 d’agost 2007
23 d’agost 2007
Pista 18è joc literari
Encara que la següent afirmació sigui falsa, podríem imaginar que Luis Eduardo Aute va dedicar una cançó a la protagonista del llibre, aquesta noia que va amb un cistellet.
Felicitats petites (6)
22 d’agost 2007
18è joc literari: no és la Caputxeta.
El personatge protagonista del llibre d’avui "torna de l’hort de casa seva amb un cistellet", però no és pas la Caputxeta. Per participar al joc d’aquesta setmana haureu de respondre les següents preguntes:
Què porta al cistellet la nostra protagonista?
Com va vestida?
Quin és el nom del llibre i de l’autor?
Us recordo que els premis que se sortejaran entre entre qui participi als jocs de l’agost seran lots de llibres de Cossetània Edicions i d’Aeditors
21 d’agost 2007
Antigues lectures
De pel·lícula: Cayo Largo, de John Huston
—Frank, en què penses?
—Tenies raó, quan el cap diu una cosa i tota la teva vida en diu una altra el cap sempre perd.
20 d’agost 2007
Ressons del pregó de Festa Major
Gràcies de nou a l’Ajuntament per a haver pensat en mi i haver-me donat un regal com aquest.
Des de fora de Cornudella també he rebut mostres de solidaritat i d’afecte que agraeixo, i com a exemple, transcric un fragment del correu d’una de les millors seguidores d’aquest bloc, Tere Giné, periodista de Santa Bàrbarà, i que resumeix molt bé els meus sentimens:
"Saps que t'he imaginat, al pregó de festa major al teu poble amb tots els teus amics i familiars acompanyant-te? En llegir el teu discurs m'han entrat ganes de plorar, però d'emoció… Jo que presento tots els anys el pregó del meu poble , quan és un planer absent i explica les coses de la seva infantesa, sempre m'emociono un poc. Avui amb el teu discurs he sentit el mateix, i és que els que ens estimem el nostre poble i portem aquest sentiment de pàtria a l'interior aquestes coses ens fan emocionar.....M'agrada que la gent s'estime la gent amb qui ha viscut la seva infantesa, els records, els carrers, els olors, la idiosincràsia del poble.....Jo em sentiria orgullosa de ser la pregonera del meu poble si no visquera en ell i haguessin pensat en mi, però pensar en tu com a pregoner ha estat un encert, perquè aquest poble ens l'has fet conèixer un poc més al teu blog i als teus llibres; ets un bon "representant de Cornudella". Enhorabona....per tot."
.
(Nota posterior; el 2014 escric el pregó per segona vegada, però són uns altres els protagonistes)
Desdefinicions XVII
intimar. Establir relacions afectuoses una parella amb l’única companyia del mar.
minuta. Compte que presenten els advocats pels seus serveis durant seixanta segons.
pelvis. Conjunt d'ossos de la part inferior del cos humà que no parava de remoure un conegut rei del rock.
19 d’agost 2007
El ball, d’Irène Némirovsky
17 d’agost 2007
Cares del món (7)
Els divendres tenim una cita amb aquestes cares del món que ens observen. Avui en trobem una de molt trista i plorosa, pobreta. Per què deu ser?
16 d’agost 2007
Pregó de la Festa Major de Cornudella de Montsant
Fragment de Monedes o L’indecís rodar dels anys
Als meus contes jugo molts cops amb records de la infantesa i la joventut, que són molts, i sovint van associats amb costums que es repeteixen any rere any, en dates concretes, i que ens fan adonar de com el temps passa, i de com passem nosaltres amb el temps, com ara la cavalcada dels Reis, la Mona, el ball de Sant Cristòfol a la plaça o la Festa Major. De tots els actes de les festes majors d’aquells anys destacaria els balls.
Cornudella de Montsant, 16 d’agost de 2007
Els meus fragments: A l'ombra dels ametllers
Fragment del meu primer conte "A l’ombra dels ametllers" inclòs al recull Tens un racó dalt del món, d’editorial Montflorit.
Felicitats petites
15 d’agost 2007
17è joc literari: foto-enigma
Per facilitar les coses i fer-vos jugar una mica més, podreu trobar algunes pistes en els següents blocs amics:
Us recordo que els premis que se sortejaran entre entre qui participi als jocs de l’agost seran lots de llibres de Cossetània Edicions i d’Aeditors.
14 d’agost 2007
Propostes al 16è joc literari (3)
Neixen així, de la unió de tots els colors, nous punts de llum bategants que es reprodueixen i són capaços de ser únics, irrepetibles, i infinits. Són capaços d'apagar-se aparentment a la vista, però realment deixen la seva emprempta a tot allò que els envolta, fonent-se de nou amb l'entorn i fent-lo, poc a poc, molt més brillant."
Susanna Moreno
"Assegut còmodament en una cadira vella el pintor s'ho mira, i somriu. Uns petits homenets formats per esquitxos de tots els colors comencen a despertar, miren al seu voltant i el criden: cerquen Déu."
Anna Ramírez
"Per poder-ho contemplar amb una certa perspectiva, es retira dues passes i se sent prou satisfet del primer dia de feina. N'hi queden cinc per enllestir el treball. Arribat el setè, el Creador podrà descansar."
Josep M. Sansalvador
"A esquitxades el vermell guanya terreny. De sobte, una taca negre fa acte de presència just al bell mig del ball de colors. Recorda l’origen i, mentre s’escampa, presagia el final".
De pel·lícula: Dos cavalquen junts
—Això és més dur que la meva cadira.
—Sí, estaves més còmode en aquell porxo. Saps? Continuo sense entendre-ho: sense discutir, sense protestar… Què t’ha impulsat a venir?
—Mira que cavalcar tota la nit! T’ho dirè: no has sigut tu qui m’ha impulsat a venir; no t’ho creguis.
—No, mai ho he cregut. (Stewart es treu un cigar de la butxaca) Què? Pel que es veu només n’hi ha un a cada caixa, no?
—Mai compres cigars?
—Sí, en vaig comprar dos fa tres mesos amb l’última paga. Els mistos els poso jo.
—Em sorprèn que puguis pagar-los.
—Als mistos hi arribo. Digues, per què has vingut?
—Si tens interès en saber-ho, per a lliurar-me de Beth (la mestressa del saloon).
—Per Beth? Jo em pensava que tots dos estàveu… (fa un gest amb les dues mans imitant el relleu d’una dona)
—Sí, ja ho sé, ja ho sé. Per dir-ho sense cap cavallerositat… mai he dit el contrari, sí, és cert, ho estàvem. Ho estem.
—Ho havia sentit dir.
—Últimament havia començat a dir-me Gatz.
—Ja me’n vaig adonar.
—Gatz, Gatz. El primer cop que li ho vaig sentir pensava que tenia alguna cosa entre les dents, però no, no tenia res entre les dents, ho tenia a l’ànima. I fa unes nits va sortir a relluir.
—Continua, què va passar?
—Veuràs, aquest no és un tema que es pugui parlar en públic, quan un dels dos interessats… és, és… matrimoni.
—No! Quin espant! Matrimoni?
—Clar, quan un dels dos interessats resulta que està… saps? Beth té una espècie de punyalet amagat aquí a la lliga…
—Ja ho sé.
—… i estàvem asseguts parlant quan… Com ho sabies?
—Acabes de dir-m’ho. (volent canviar de tema) Però, escolta, i et va declarar el seu amor?
—Véns a dir que ja sabies això del punyalet?
—Repeteixo que m’ho acabes de dir. Continua.
—Que si em va declarar el seu amor? No, no ho va fer això. Vull dir que no es va posar de genolls per a declarar-se. Encara que he de reconèixer que té traça per fer les coses. Jim, ara veuràs la seva proposició: ella no comprenia per què estava satisfet amb el 10% dels seus guanys si estava disposta a repartir-ho a mitges.
—Tu cobres el 10% del negoci de madame Argon!
—No ho sabies? I el 10% dels negocis de tota Tascora. Però si és part del negoci de sherif!
—Doncs ets un porc, ets un porc lladre.
—Un moment. No et pensaràs que es pot viure amb el sou de sherif, veritat? Menys de 100 dòlars al mes, Jim!
—20 més del que jo guanyo.
—Però jo… tu saps… Fixa-t’hi, fixa-t’hi. Tu ets un home sense gaires necessitats i jo necessito una mica més.
—Ja ho entenc, però continues sent un porc!
13 d’agost 2007
Concentració rècord d'autors a la llibreria Serret
Comentaris la 2ª trobada d’escriptos a la Matarranya
Desdefinicions XVI
cerrebel. Part posterior de l’encèfal que nomès pensa en portar la contrària.
cimentiri. Lloc on reposen les zones verdes enterrades sota capes de ciment i asfalt.
conjugar. Establir un arelació entre dos cònjuges basada en el joc diari.
lavativa. Injecció de líquid pel recte amb l’objectiu d’extreure el 16 %.
12 d’agost 2007
A peu pel Matarranya, de Josep M. Espinàs
Espinàs és un home ple de sentit cumú que admira i es recrea en els petits detalls que passen desapercebuts per la majoria: "la memòria s’alimenta de delícies minúscules". Els seus ulls no busquen els grans monuments, que valora, sinó els pedrissos de les places dels pobles on pot xerrar amb algú que pren el sol; no s’embadaleix amb paisatges espectaculars, que gaudeix, sinó que es fixa en les empremtes que l’home ha deixat als camps. Espinàs és un escriptor que valora per damunt de tot la vida, la vida fràgil i valuosa: "la vida no és bronze, la vida és una argila que cada vegada es fa més pàl·lida i insegura." Als seus viatges a peu sovint apareix algú que amablement vol portar-lo en cotxe al següent poble; però ell sempre renuncia, perquè amb el ritme lent de les passes assaboreix l’arribada al seu destí. Tot i aquest exercici de ritme lent ell, un home de ciutat, s’adona, amb el contacte de la gent del poble, "que encara sóc un aprenent de la paciència". Deixar cada poble sempre li dol, perquè gràcies al seu tarannà i a la tafaneria pròpia d’un escriptor ha fet coneixences i nous amics, i s’ha sentit veí per un dia, però cal continuar, perquè "sense deixar res enrere no es faria mai camí."
Llegir els viatges a peu del Josep Maria Espinàs és una teràpia que em recomano un cop l’any, potser perquè com ell "m’adono que, per a mi, el camí més estimulant ha estat sempre el que m’ha donat més espai de visió, i una respiració més fresca per viure’l passa a passa —o potser estic parlant de la vida."
11 d’agost 2007
Més propostes per al 16è Joc literari
Laura Orellana
"I en una festa de la llum, apareix el gran astre, no deixant ni un racó sense il·luminar."
Mònica Roig
"En un primer moment, el negre ho envaïa tot, creant un fons uniforme i poc esperançador, sense que s'albirés en l'horitzó la intenció de cedir ni tan sols un punt de terreny guanyat. Donava la sensació que una eternitat buida havia arribat, conquerint tot l'espai possible, deixant al seu lloc un regust amarg, que hom paladejava amb discrepàncies al principi i al qual amb el pas dels minuts em vaig resignar. Estava sol assegut a la cadira nova de l'àvia, era de plata vella i d'or fi i l'havia comprat ahir, però ella avui ja no hi és.
S'escorren les llàgrimes entre les galtes, poc a poc baixen la meva cara i moltes, salades, em van a la boca. D'altres es tiren de la barbeta i em cauen a les faldes, on sense fer soroll, s'assequen.
Em noto feixuga, inútil i ara, sola. Ja no penso. M'expresso amb la mirada, i avui està callada.
Camino poc a poc i agafo un trabuc i torno a seure. El tinc damunt els genolls i l'acaricio igual que un gatet. L'agafo fluix i m'apunto. Disparo.
La meva mirada està callada i ho acaba de veure tot negre. Quasi al final, un vermell apassionat ho esquitxa tot, sense miraments, omplint l'espai de vida."
David Ventura
10 d’agost 2007
Records del carrer Sant Isidre
Cares del món (6)
per fixar-nos en elles.
09 d’agost 2007
Primeres propostes al 16è joc literari
"I va ser així com el roig va substituir al negre, la passió a l'opacitat, el foc al fred, la vida a la mort."
Tomàs Camacho
"L'últim que recordo, és que al final tot, absolutament tot, s'havia convertit en un preciós arc de Sant Martí."
Immaculada Forteza
"Però, de sobte, l’explosió blanca ho va omplir tot.
Llavors, quasi sense voler, de l’angle superior dret, una línia negra puja en diagonal, prima i delicada, eixamplant-se lentament mentre avança."
Roser Iborra
"I entre aquests nous colors, un d'ells va començar a destacar poc a poc sobre el demés , el color de la vida."
Jordi Gonzàlez
"Partícules insignificants dels nous color, s'arrengleren en un inusual arc de Sant Martí que esclata en un sol que ompli: de llum tot l'espai i d'esperança les nostres vides."
Juan Manuel Garcia
Felicitats petites (4)
Una de les situacions que ens fa viure amb més tensió és la carreterea, especialment quan hi ha molt de trànsit. Per això, una de les felicitats petites pot ser aquesta:
Tens un camió al davant a la carretera, hi ha molt trànsit i és difícil i arriscat avançar; però, quan tot just t’atanses al camió, aquest posa l’intermitent i es desvia a la dreta.
Tots podríem contribuir a les felicitats petites dels altres si fóssim més amables i prudents a la carretera, i oblidar les competicions i rivalitats estúpides que s’estableixen de vegades entre alguns conductors, que no comporten res de bo.
08 d’agost 2007
16è Joc literari
Amb el joc d’aquesta setmana vull despertar-vos la creativitat i m’agradaria imaginar-vos a la platja o estirats en una hamaca pensant en la meva proposta.
Ahir vaig penjar al blog el conte "Colors", inclòs al meu primer llibre, Tens un racó dalt del món, d’editorial Montflorit. Es tracta d’un dels contes més breus que he escrit i també el més abstracte. La seva interpretació és lliure. El que demano per a participar al joc d’aquesta setmana és que us inventeu un altre final alternatiu al conte, que substitueixi la darrera frase:
"Quasi al final, un vermell apassionat ho esquitxa tot, sense miraments, omplint l’espai de vida."
Com he fet en anteriors jocs d’aquesta mena, totes les vostres creacions seran vàlides i entraran al sorteig dels premis d’aquest mes: lots de llibres de Cossetània Edicions i d’Aeditors. Properament faré públiques al bloc les vostres propostes, llevat que m’indiqueu el contrari.
Com sempre, cal enviar les respostes a jesusimaite(arrova)gmail.com juntament amb la vostra població per qui participi per primer cop.
07 d’agost 2007
Els meus fragments: Colors
De pel·lícula: Perseguit per la mort
"Sóc publicista, tinc una mare, dues exesposes i diversos barmans que depenen de mi."
La frase, als nostres ulls d’avui, pot semblar que conté un cert to masclista, però sempre cal situar-se a l’època, i cal tenir en compte que tampoc quedaria malament si l’hagués pronunciat, a la inversa, la Lauren Bacall, per exemple.
06 d’agost 2007
Las ratas, de Miguel Delibes
Las ratas narra el drama d’un petit poble, esclavitzat a la terra i al cel, on la incultura, els prejudicis i la innocència campen al seu gust. Delibes ens mostra el camp de Castellà en tota la seva bellesa canviant, al ritme de les estacions, i també la seva crueltat. A la primera pàgina ja ens deixa intuir aquest panorama pessimista amb paraules com "nube de cuervos", "chopos desmochados", "sucio pie desnudo", "graznidos siniestros", "surcos pesados" … en un poble que arriba a la degradació de caçar rates per a menjar.
No té desperdici ni un dels personatges del poble que viuen al llibre, com Matías Celemín, el Furtivo, Justito, el Alcalde, Rabino, el Chico, Tío Rufo, el Centenario, Doña Resu, el Undécimo Mandamiento… Però sobretot destaquen els habitants de l’última de les coves: el tío Ratero, un home brusc i innocent sense gaire enteniment, que l’esforç de pronunciar més de quatre paraules el deixa abatut; Fa, la seva gossa amb la cua amputada, i el Nini.
El Nini és un personatge inoblidable, un xiquet intel·ligent i sensible que odia la mort i sap fixar-se en tots els detalls i que ha après a conèixer com ningú el món que l’envolta. Tots al poble li demanen consell sobre el temps, sobre els animals i, en alguns moments del llibre, se’l compara amb el nen Jesús entre els savis o amb Déu. Però el poble i el cel són una trampa, i no sembla que l’esperança sigui possible.
Desdefinicions XV
agost. Mes de l'any en què més ens ve de gust no fer res; o sigui, fer el gos.
incli-nació. País que fa baixada. O pujada per als pessimistes.
deli-cat. Gat anglès d’una finor extrema.
fidel-itat. Que encara conserva la fe en els ideals de la revolució cubana i el seu líder, malgrat tot.
05 d’agost 2007
Els meus fragments: Pols de guix
04 d’agost 2007
2a trobada d’autors ebrencs al Matarranya
A les 19.30, tindrà lloca Fondespala la 2a trobada d’autors ebrencs i matarranyencs, amb el lema "Els autors i les noves tecnologies". Es vol presentar el paper que juguen les tecnologies de la informació, en especial internet, en la promoció de la literatura en general i dels autors de manera específica dins de un territori; Mataranya Terres de l’Ebre i Baix Aragó.
Per aquest motiu, s’ha plantejat la jornada en les 3 parts següents:
1a part: Donar a conèixer quins webs i blocs fan possible la promoció dels autors del Matarranya i les Terres de l’Ebre.En aquest espai es presentaran els diferents blocs i webs i les noves publicacións de diferents autors, Institucións i Associacións, i com aquestes eines ajuden a la seva promoció i a la difusió de la Literatura Ebrenca.
Moderació a carrec de Pepa Nogues (Ascuma)
Autors, blocs i webs que hi participaran:
—Susana Antoli; guanyadora del Guillem Micolau 2007 en lo seu llibre "Tornem a ser menuts"
I després la presentació dels Blocs i webs:
— Jesús M. Tibau (bloc: Tens un raco dalt del món)
2a part: Les institucions i les editorials:
El paper de les noves tecnologies per ajudar a les institucions i les editorials en la seva tasca de difusió de la literatura ebrenca i de la Franja de ponent.Algunes de les insititucions i editorials que hi participarà:
— Institut Ramon Muntaner (Mª Carmen Jimenez)
3a part: Presentació del Serret Bloc:
Es presentarà el Serret Bloc i hi participaran tots els autors que hi són presents i que fan aportacions tant en la seva versió en català com en castellà. En aquesta Tercera part també es presentarà l’acord al que s’ha arribat amb Cossetània Edicions per a l’edició del primer recull de relats (tant en castellà com en català) que han aparegut al bloc.
Cossetània ha estat pionera en recollir aquesta iniciativa i de ben segur que el bloc servirà per seguir donant peu a promoure iniciatives com aquesta.
03 d’agost 2007
Cares del món (5)
02 d’agost 2007
Solucions i guanyadora jocs literaris juliol
10è joc literari: calia crear un anagrama, per la qual cosa totes són vàlides.
11è joc literari: la imatge-enigma corresponia al llibre La ciutat invisible, d’Emili Rosales. La imatge estava presa des de la cruïlla de la carretera a Les Cases d’Alcanar, i el nom de la ciutat ocult era Sant Carles de la Ràpita.
12è joc literari: l’enigma fragmentat en 8 blogs era COMENÇA AMB EL DESERT A LA FI D’UN MES DE JUNY I, AL FINAL,UN CRIM ACABA AMB PREMI, i es referia a l’inici del primer conte ia l final del darrer de Cròniques de la veritat oculta, de Pere Calders. Les imatges de pista es referien a la representació de l’obra Antaviana, de Dagoll-Dagom, una imatge d’una atzavara, o una il·lustració feta pel mateix Pere Calders en la seva etapa de dibuixant.
13è joc literari: els fragments seleccionats corresponen a la novel·la Incerta glòria, de Joan Sales, autor enterrat a Siurana.
14è joc literari: trobar les 4 diferències de la portada de Si et menges una llimona sense fer ganyotes, de Sergi Pàmies, era molt fàcil.
Després de fer el sorteig entre els participants dels jocs literaris d’aquest mes, Arena Petit ha resultat guanyadora de l’allotjament de dues nits per a dues persones en una casa rural de Cornudella de Montsant, ofert pel Patronat Municipal de Turisme. Moltes felicitats i espero que ho pugui gaudir del premi i d'excursions a Siurana.
Felicitats petites (3)
Per exemple, quan se’n va la llum, però només és un ensurt i torna de seguida, abans que comenci la pel·lícula.
Solidaritat amb tots aquells que pateixen les apagades, però hauríem de tenir presents els països que no poden gaudir de les nostres comoditats quotidianes.
01 d’agost 2007
15è joc literari: un nou anagrama
Per iniciar el mes, un clàssic d’aquest blog: un anagrama. En aquest cas, caldrà trobar el nom de l’escriptora que s’amagra darrere de l’anagrama, així com el títol d’una de les seves nombroses obres.
LA CARA ÉS MÒBIL? SÍ
VAS AL GELAT
Com sempre, cal enviar les respostes a jesusimaite(arrova)gmail.com juntament amb la vostra població per qui participi per primer cop.
Demà donaré a conèixer el nom del guanyador del premi del mes de juliol.