25 d’abril 2015

Prèvia de Sant Jordi 3: roda de premsa presentació Tast literari


Ja fa cinc anys que presento el programa Tens un racó dalt del  món, a Canal 21. Anem per la sisena temporada, i hem gravat 160 programes. Tot plegat em resultava impensable quan vam iniciar aquest camí, el petit miracle d’un programa dedicat exclusivament als llibres en una televisió local. Agraeixo profundament aquesta aposta de Canal 21, que ha volgut celebrar aquests primers cinc anys amb l’edició del llibre Tast literari.
Es tracta d’un recull de fragments d’alguns dels llibres que em comentat al programa, amb una breu biografia dels seus autors. No es tracta d’una antologia dels millors, sinó una petita mostra feta amb la intenció que la lectura dels fragments serveixi per donar a conèixer els autors i que pugui despertar el desig de llegir el llibre sencer.
Aquest recull és una bona mostra de la filosofia del programa, que dóna prioritat als autors/es ebrencs, perquè que contribueix a fomentar el paper central de les Terres de l’Ebre als Països Catalans, convidant a escriptors que vénen del Nord o del Sud.
Autors veterans conviuen amb novells i, com sempre, els dono la paraula.