28 de novembre 2020

Soldrac, de Magda Llobet Riasol

 Soldrac, de Magda Llobet Riasol

Stonberg Edicions, 2020 

Sinopsi

La Cristina pateix un greu accident d’esquí que li canvia la vida per sempre més. Les conseqüències i seqüeles físiques l’obligaran a replantejar-se per complet la seva existència. Durant els mesos de convalescència, el seu món trontolla i s’esmicola per moments. Llavors descobreix el bloc de la Isabel, una noia afectada per esclerosi múltiple, que l’ajudarà a assimilar la seva nova situació. La Isabel l’entén millor que qualsevol persona del seu costat. On és la Xènia, la seva millor amiga? Per què aquest maltractament emocional del seu marit? Què ha passat en realitat al seu voltant? Les persones que suposadament més l’havien d’estimar han canviat? O potser ella vivia amb un tel davant els ulls fins fa ben poc?

El bloc de la Isabel l’ajuda a retrobar-se amb la literatura i l’escriptura, i li donaran forces suficients per tirar endavant. Inesperadament sorgeix l’oportunitat d’escriure les experiències de les dues a quatre mans, però s’estroncarà per una recaiguda de la malaltia de la Isabel. Apareix algú important del passat de la Cristina. Quin significat tindrà aquesta persona amb la novel·la? Quines peripècies viurà aquesta escriptura? Acabarà veient la llum?

Els dubtes i la solitud deixaran ressorgir alguns lligams del seu passat per dibuixar un futur més encoratjador. Al cap i a la fi, malgrat les estrebades, el millor podria estar encara per venir.