02 de juliol 2014

Dones de vidre, de Montserrat Medalla

Dones de vidre, de Montserrat Medalla
Sinopsi
Montserrat Medalla ha triat dones de vidre com a protagonistes dels seus relats. Per què de vidre? Hi té alguna cosa a veure una dona amb una substància dura i trencadissa, transparent o translúcida, i resistent a la majoria d’agents químics ordinaris?  Els cossos en estat vitri es caracteritzen per presentar un aspecte sòlid amb certa rigidesa i que, davant d’esforços externs, es deformen de manera generalment elàstica. Això és el que li succeeix al vidre, però no és, alhora, similar a allò que, sovint, li passa a una dona?

Des d’èpoques remotes, el vidre i el foc estan fortament entrellaçats. L’acció del foc ha aconseguit que el vidre adoptés multitud de formes útils i, també, d’esplèndida bellesa. Hi ha un foc interior que crema contínuament en cadascuna de les dones dels dotze relats que conformen el llibre, un foc en forma de sentiments, de passió, de desig, de voluntat de viure, capaç de transformar l’existència. En aquest recull, us trobareu amb dones fortes i fràgils; mal·leables o amb tremp indestructible segons calgui; de vegades, fetes miques; però, gairebé sempre, amb una enorme capacitat de resiliència. Com el vidre.

2 comentaris:

Ada ha dit...

Interessant lectura, gràcies per la recomanació!

PD... també de vidre perquè n'hi ha moltes trencades en mil trossets?

Montse ha dit...

Ara!
Ara he tingut accés al teu blog (més fàcilment que al facebook, no sé per què)

Et torno a donar les gràcies per compartir la ressenya al teu fb i al blog. T'ho he dit més d'una vegada, però t'ho repeteixo: ets un gran difusor de la cultura, a casa nostra, moltes gràcies!

Una abraçada

i si se'm permet, respondre a Ada: sí... també de vidre perquè n'hi ha de trencades en mil trossets... encara que, miraculosament, es poden recompondre! ;)