13 de febrer 2016

Amb dits de molsa, d’Alfons Cama


Amb dits de molsa, d’Alfons Cama

Editorial Gregal, 2015
El cos flotant d’un home sense vida a les aigües del moll de Tarragona, l’arribada d’una immigrant peruana a l’aeroport de Barajas i la primera classe de ioga d’una noia de bon veure. Vet aquí l’inici desconcertant d’aquesta novel·la.
La crisi, els paradisos fiscals, l’especulació urbanística, el món de la droga i la impunitat són elements destacats de  l’obra que aniran empenyent els seus protagonistes per camins atzarosos, imprevisibles.
En aquest context, Roxana, filla del Llac de l’Inca, compartirà amb els lectors la força de la seva passió, els sofriments que l’acompanyen i el neguit de l’enyorança. El contrapunt a la Roxana ens ve de la mà de l’Ignasi Torres, un constructor immobiliari fet a si mateix, divorciat, home contradictori, incapaç de trobar l’estabilitat amorosa.
Racons, edificis, carrers, places i barris de la ciutat de Tarragona; el Carmel barceloní; el Priorat vinícola; la Lima fosca del pisco sour o el llac sagrat de l’altiplà andí són alguns dels indrets per on transiten els personatges.