08 d’abril 2018

Johnson & Johnson, Ausetans i extraterrestres, de Fede Cortés



Johnson & Johnson, Ausetans i extraterrestres, de Fede Cortés
Johnson & Johnson són dos germans detectius que viuen a la plaça de la Quartera de Falset. De fet hi viuen i hi treballen, perquè el menjador del seu pis serveix també de despatx professional.
El Jota Efa és el germà petit, però ha assumit la responsabilitat que el gran, el Jota, no assumirà mai. El Jota és inconstant, desentès, malgastador, inconscient; però a vegades té idees genials. De quan en quan i de manera impredictible pateix atacs de lucidesa que el porten a realitzar conferències on exposa les seves teories per arreglar el món o explica algun conte de la seva collita (o de son germà). A vegades no volen dir res i a vegades contenen la clau del misteri que han de resoldre i que de manera inexplicable el seu subconscient ha revelat.
El Jota Efa festeja amb la secretaria del jutjat (Lucia Ocampo Sanfernando), una manya que els ajuda a resoldre els casos que investiguen. Son germà, el Jota, no surt amb cap noia i sempre va afamat, cosa que el fa posar en embolics més d'una vegada i més de dos.
Són grans admiradors del Gato Pérez i el seu gran adversari és el "Sargento Málaga”, comandant de la Guàrdia Civil al poble.
Quan van conèixer Pepe Carvalho van decidir obrir una agència de detectius i relatar els casos que anaven resolent, i el més recent és Ausetans i extraterrestres.