17 de setembre 2024

tot esperant l'ascensor

 

Mentre espero, carregat amb tres bosses del súper, que em baixi a buscar l’ascensor del meu edifici, veig un jove missatger amb un paquet sota el braç que prem el timbre d’algun altre pis, i que li obren la porta principal amb un so característic.

L’ascensor encara no ha arribat a la planta baixa, i ell, amb passes llargues, travessa l’entrada de l’edifici, passa pel meu costat i enfila decidit l’escala. “Vaig més ràpid”, diu amb un somriure ja des del tercer esglaó, potser a mode d’excusa, que no sembli que menysprea la venerable companyia de l’home gran que li dec semblar.

Penso que quan ets jove els moments d’espera es viuen com una pèrdua irreparable que s’ha d’evitar a tota costa i que, en canvi, amb l’edat, els consideres una oportunitat deliciosa per a reposar, per a reflexionar, per a observar amb la calma dels anys tot allò que t’envolta. Però, suposo, que els encarregats de les empreses de missatgeria no tenen aquesta classe de consideracions respecte el pas fugisser del temps.