05 de juny 2014

A la Fira del llibre ebrenc 2014

Primer diumenge de juny i, com una de les cites innegociables de l’any, vaig a Móra d’Ebre a la Fira del Llibre Ebrenc. Aquest cop no hi arribo amb llibre nou només per hores, però un cop més jugaré el meu paper a la Fira, aquesta vegada per a gairebé tancar-la, amb un debat sobre el meu gènere més estimat, la narrativa breu, amb Bel Olid i Joan Barril.
Però, abans, l’activitat principal de la Fira: encaixar mans i fer petons amb amics i companys de la família de lletres. Dues trobades són especials; amb el Joel i l’Ariadna, dos germans a qui vaig escriure un dels meus Contes a la carta i que m’han volgut saludar (ens fem una foto plens d’il·lusió), i l’Emilio Escobar, amic del facebook amb qui interactuo sovint i a qui no coneixia en persona.
Després, amb un retard assumible, pujo a l’escenari pel debat final. Bel Olid fa una introducció al tema de la narrativa breu, Joan Barril reflexiona sobre el fet literari i jo, més pràctic i concís, llegeixo uns quants nanocontes que desperten algun somriure.
La xerrada deriva cap a les xarxes socials, que a Joan Barril li genera malfiances i dubtes sobre la seva credibilitati sobre la seva impersonalitat. Jo parlo de la meva grata experiència al respecte, i em veig a mi mateix, fa uns minuts, abraçant-me a l’Emilio Escobar i fent petons a l’Ariadna i el Joel, a qui he conegut gràcies a les xarxes.
En ple migdia de juny, torno cap a casa, que la família m’espera per dinar, per seguir alimentant-me.

Dies més tard, quan m’arriben fotos que m’han fet, m’agrada veure’m ple d’un gran somriure.