08 de novembre 2015

Boig per tu, de Jordi Folck

Boig per tu, de Jordi Folck
Rosa Maria Vidal va ser el gran i darrer amor del cantant de Sau Carles Sabater mort, de manera prematura als 36 anys. A través de la lectura dels seus diaris i del seu testimoni assistim als darrers dies del cantant, a les seves complexes relacions amb Sau i a una difícil vida amorosa. Però la Rosa Maria porta reclosa 15 anys en centres psiquiàtrics. Què hi ha de veritat i què de ficció en la ment extraviada d’una malalta?
Amb més d’una trentena d’ entrevistes a familia, amics i seguidors, i després de tres anys d’investigació i d’escriptura Jordi Folck enfila una trama de suspens psicològic, un mirall trencat del darrer any de vida del cantant i actor perquè el lector en recomposi els bocins: el preu de la fama, la construcció dels mites, el fenomen fan i les bogeries mentals que assolen una societat en crisi, caigudes totes les màscares.
Novel·la romàntica, drama social, diari d’intimitats, biografia, teatre dins del teatre amb un final de gran guinyol, “Boig per tu” recupera la figura del mític cantant des d’una vessant esfereïdorament humana en una conversa, en definitiva, de “tu a tu” amb un lector qui sap si, en acabar la lectura, servil i acabat, “boig per tu”.

Amb aquest llibre donem la benvinguda a una nova editorial, Veus Públiques, amb seu a Reus, i li desitgem sort.