04 d’octubre 2017

Versos contra la violència

Arran dels actes de violència injustificada i desproporcionada contra la ciutadania catalana el passat 1 d’octubre, promovem un doble acte sota el nom “Versos contra la violència”:
.
- 7 d’octubre a les 11 hores a Sant Carles de la Ràpita (plaça del Coc), 
- 8 d’octubre a les 12 hores, al Pavelló Poliesportiu de Roquetes (c. Manel Cid).
.
Gent de lletres i de pau, en solidaritat amb les víctimes de la violència que hem patit a La Ràpita, Roquetes, i molts altres pobles i ciutats del nostre país, s’han afegit a la lectura de textos, perquè el paper sempre guanya la pedra.
L'acte és organitzat pel col·lectiu diLLUMs d'Arts al Forn, per l’associació Mar de fora, per l’Ajuntament de Sant Carles de La Ràpita, l’Ajuntament de Roquetes i la Biblioteca Mercè Lleixà de Roquetes.

També hem creat un esdeveniment a facebook on us convido a penjar poemes, textos, cançons, etc, i mostres de solidaritat. 
.
A partir de la iniciativa d'aquest acte, i en poques hores, s'han afegit a participar més de seixanta persones del món de la cultura, i molts més els que no poden per problemes d'agenda, en una mostra més de com les noves tecnologies poden accelerar l'organització d'actes com aquest, i, sobretot, la predisposició de la gent.
Dilluns passat em sentia trasbalsat, afectat, corprès per una barreja de sentiments difícil de digerir, amb ganes de somriure i de plorar a cada pas, a cada abraçada amb amics i coneguts (coneixeu la sensació, veritat?). Organitzar aquests actes, de la  mà de gent entusiasta com Ricardo Gascon, Eduardo Margaretto i Begonya Ferré, i en veure l'enorme reacció de tothom, m'ha ajudat a dirigir els reordenar els sentiments; ha estat ( i encara és) fàcil, divertit, esgotador, il·lusionant i, sobretot, emotiu.
Dissabte i diumenge no sé com ens organitzarem per posar dalt l'escenari tanta gent, tantes ganes, tanta poesia a les paraules i a les mirades, tanta música a la pell. 
Ens emocionarem, segur.
Us ho perdreu?