31 d’octubre 2019

Les camisetes de Sheldon


Un nou article publicat avui a La Marfanta. Reflexions meves sobre coses quotidianes:
.
LES CAMISETES DE SHELDON
.
El títol d’aquest article es deu a dos motius: primer, perquè serà fàcil que els fans de la sèrie Big Bang Theory entenguin de quina mena de camisetes parlo, estalviant-me una excessiva descripció i, segon, com a recurs poc honest i gratuït per a atraure cap a aquest article els mateixos fans de la sèrie com a mosques. Digueu-me oportunista, si voleu.
Per qui no conegui la sèrie, ni el personatge, el vestuari de què parlo té la peculiaritat de fer veure que portes una camiseta de mànega llarga per davall d’una de mànega curta, o a l’inrevés, una de mànega curta per damunt d’una de mànega llarga, de diferent color, per a més dades.
No es tracta d’una mania exclusiva del personatge (que en té per a aturar un tren que no estigui ja aturat per alguna avaria), sinó d’una moda habitual entre part del jovent.
En veure aquest tipus de vestuari, jo, que sovint em fixo malaltissament en detalls senzills com aquest, em faig preguntes a mi mateix, sense obligació d’obtenir resposta:
-Són realment dues camisetes, o es tracta d’una sola camiseta amb mànega llarga cosida sota la mànega curta? (com aquells colls i punys de camises falsos d’altres èpoques)
Sembla ser un tema menor, i certament ho és en aquest món en què vivim tan farcit de preocupacions, però el cervell necessita, de vegades, divagar per estranys laberints.
Però resulta que, potser, els temes menors no existeixen, o poden arribar a esdevenir els més transcendentals de tots.
Quin pot ser el motiu de voler portar, o que sembli que portis, una camiseta llarga sota una de curta?
És una forma de demostrar que vols obviar les normes?
O més rotund encara, que les vols trencar o girar de l’inrevés?
Ets un revolucionari? Un inconformista? Ho ets, o només ho vols semblar?
O només es tracta de portar una roba que es diferenciï clarament de la que porten els teus germans grans i que es converteixi, d’aquesta manera, en una mena d’uniforme amb aparença de desuniformitat?
És un símptoma de l’ànsia de ser acceptat en alguna mena de tribu, la que sigui?
És necessari fer-se tantes preguntes?
Potser tan sols és una camiseta. O dues.