12 d’octubre 2019

Inspirats per Abu Bakr








11 d’octubre de 2019. Des de l'Ajuntament de Tortosa ens proposen als de diLLUMs d'arts al forn col·laborar amb l'acte que tindrà lloc a l’edifici del Museu deTortosa, dins del marc de les Jornades europees del Patrimoni.
L’acte comença al pati dels llimoners de l’edifici amb unes paraules de Joaquim Martorell, regidor de Cultura, i un tast del vi Ètim L'Origen 2013 del celler de Falset, D.O. Montsant, garnatxa matitzada pels sòls del Montsant i la brisa marina, sobre el qual Ricardo Gascón ens fa una explicació.
Després té lloc l’acció lúdica i poètica dels diLLUMs, un recital coordinat per Jesús M. Tibau, en què, a partir del poema Absència d'Abu Bakr (text que es troba dins la sala del Museu), deus escriptors/es han escrit poemes de temàtica lliure amb una única condició: cada poema ha de començar amb un dels versos d’Abu Bakr que se’ls ha destinat. Els participants són Màrius Pont, Tomàs Camacho, Lluís Martín Santos, Emigdi Subirats, Conxita Jiménez, Manel Ollé, Sílvia Panisello, Agustí Masip, Fàtima Beltran i Pilar Garriga.
El recital resulta variat, cadascú aportant el seu sabor i estil, fins i tot el cant de Tomàs Camacho, mentre el públic paladeja el vi negre.
Després, Eva Castellanos, tècnica de Cultura, ens convida a passar a l’interior del Museu per a gaudir d'un concert del pianista Lluís Capdevila.