13 de juliol 2020

13a Jornada Literària de Cornudella de Montsant




La 13a Jornada Literària de Cornudella de Montsant ja es pot veure a Youtube, des de l'11 de juliol.
Com tants actes culturals i socials, ens hem hagut de reformular, i convertir els obstacles en oportunitats.
La Jornda d'enguany no ha tingut la màgia de les distàncies curtes, de respirar el mateix aire, d'intercanviar mirades, energia i emocions, però gràcies al format virtual, han participat més escriptors i escriptores que mai, més músics, més persones voluntàries, lliures de la cotilla del temps i l'espai.
Desrpés d'un teatral inici amb la gent que hem organitzat l'acte, i de la inauguració per part de l'alcaldes des del terrat de l'Ajuntament, comencem amb l'hagitual ruta literària pel poble, on cornudellencs i cornudellenques (alguns des de molt lluny) llegeixen textos amb Cornudella d’escenari. 
Després participen artistes com Jesús Fusté, Albino Tena, Pili Cugat i Carlos Lupprian, Lia Sampai i Adrià Pagés, Sergi Quiñonero, Jaume Arnella i el cornudellenc Fernando Mestres.
I després que jo els presenti mentre passejo per Tortosa, i que més voluntaris llegeixin fragments dels seus llibres, parlen Maria Carme Roca, Xulio Ricardo Trigo, Martí Gironell, Eulàlia Busquets, Salvador Macip, Fèlix Rueda, Valer Gisbert, Maria Climent i Pilar Romera.
En total, dues hores i mitja de Jornada (més o menys com una Jornada habitual), que passa de pressa perquè esta feta de petites intervencions, i que cadascú pot mirar al seu ritme.