11 de novembre 2012

Tres en ratlla, de Santi Baró

Tres en ratlla, de Santi Baró
Rosa dels vents, 2012
Sinopsi

El Parlament de Catalunya es reuneix per votar la Llei d'Independència proposada pel Partit Independentista. Barcelona esclata en una eufòria patriòtica mai vista. Els ciutadans, convocats per Acció Cultural i recolzats pels mossos ocupen els carrers de la ciutat: ha arribat el dia de la Independència.
Quan els polítics de CIU, d'Esquerra i de Solidaritat s'asseguin per fer un front comú i signin un pacte per lluitar plegats per la llibertat, quan el poble els doni suport, quan treballem junts per mostrar la nostra realitat arreu del món i com a resposta ens facin l'ullet en senyal de suport internacional, únicament quan Catalunya faci un tres en ratlla a Espanya, trencarà amb l'estat.
Tres en ratlla novel·la l'escenari propici per a la proclamació de la independència i pretén mostrar una realitat de la qual només ens separa la por. Per mitjà d'episodis curts i àgils, com una mena de guió de cine que viatja de bracet dels personatges, som els testimonis directes de vint-i-quatre hores decisives per al futur de la nació narrades des del Parlament, des del palau de la Generalitat, des dels carrers, des de Los Angeles, des de Madrid, des del quarter general de la Guàrdia Civil, des del Govern Militar, des de la Moncloa... Tres en ratlla recull un somni compartit per la majoria dels catalans, un somni molt més a prop del que gosem imaginar. Un somni que és molt més que una simple novel·la.
Comento aquest llibre amb el seu autor al programa d'aquesta setmana de Tens un racó dalt del món, a Canal 21.