30 de desembre 2012

A inspiració dels meus contes

Una de les alegries més grans que m'ha donat la vida literària ha estat comprovar que els meus contes es convertien en pares, i esdevenien fons d'inspiració per a projectes culturals d'altres tipus. Em plau avui fer-ne un resum i anunciar-ne un de nou.
La cantautora tortosina Montse Castellà va composar la cançó "És com un miracle", primera del seu disc L'escriptor inexistent, basant-se en lletres de diversos autors. La part de la tonada de la cançó és un fragment del conte "La vida i el riu", inclòs als reculls El brogit de l'Ebre i El vertigen del trapezista. Podeu escoltar la cançó en aquest enllaç.

.
Un grup d'entusiasmes amateurs de la comunicació, encapçalats per grup Atictes d'Amposta, van emprendre l'aventura de realitzar el curtmetratge "Espantant gavines", basat en el conte homònim inclòs a El vertigen del trapezista, que us convido a veure en aquest enllaç.


.
Arran d'aquest curtmetratge, la classe de 6è de Primària de l'Escola Daniel Mangrané de Jesús va decidir fer com a treball de classe un altre curtmetratge, aquest cop inspirat en el meu conte "Magnetisme", del llibre I un cop de vent els despentina, que també us convido a veure. Un interessant projecte anomenat "Del llenguatge escrit al llenguatge visual" que podeu seguir amb més detall a la seva web.


.
L'any 2011, el grup teatral de Reus TEBAC, va crear l'espectacle "Una sortida digna", basat en contes del llibre del mateix nom, amb el fil argumental d'una mort amb molt bon humor, qu ees va estrenar durant la Jornada Literària de Cornudella de Montsant, i del qual podeu veure algun fragment.


.
Cançons, curtmetratges, teatre... i també titelles, ja que la companyia L'invisible titelles va crear l'espectacle per a adults "Petits fours", que inclou un monòleg basat en el conte "Un problema d'imatge", del recull Una sortida digna.


.

I finalment, també el recull Una sortida digna, i concretament el conte "Secundari", ha servit d'inspiració al grup musical tarragoní Fred secret, per a composar la cançó "Joan Cremades", inclosa al seu nou disc, i del qual podeu veure el videoclip promocional.
.
I, per ara, esperant amb il·lusió la propera.