28 de gener 2014

Allargant finals, a Paper de vidre

Aquest mes em plau col·laborar al número 63 de la revista Paper de vidre, en un projecte interessant i juganer, en el qual han proposat a 31 escriptors allargar el final d'obres diverses. El resultat el podeu llegir al següent enllaç.
Jo, amb tot el respecte del món i procurant no fer cap heretgia, he escollit continuar el conte Riada, de Jesús Moncada, del recull Històries de la mà esquerra.
.
La resta de participants són:
La Caputxeta Vermella, Charles Perrault, per Gràcia Pernorès; El compromís, Serguei Dovlàtov, per Anna Ballbona; La Bíblia , per Biel Barnils i Carrera; «Els set missatgers», Dino Buzzati, per Mònica Batet; El mecanoscrit del segon origen, Manuel de Pedrolo , per Sebastià Bennasar; La néta del senyor Linh, Philippe Claudel, per Aleix Cabrera; «La cara de la desgracia», Juan Carlos Onetti, per Julià de Jòdar; La Bella Dorment, germans Grimm, per Carme Dolz; Les aventures del cavaller Kosmas, Joan Perucho, per Marina Espasa; «Bèlgica», Josep Carner, per Josep Maria Fonalleras; Sukkwan Island, David Vann, per Yannick Garcia; «Annabel Lee», Edgard Allan Poe, per Salvador Macip; «Gil de Biedma» de Ramon Barnils, per Guillem Miralles; El Gènesi, per Lluís Muntada; «El dinosaurio», Augusto Monterroso, per Ramon Pardina; «Els morts», James Joyce, per Josep Maria Pinto; Josafat, Prudenci Bertrana, per Miquel Pujadó; Memòries, Josep Maria de Sagarra, per Adrià Pujol Cruells; Un rei sense divertiment, Jean Giono, per Ricard Ripoll; La broma infinita, David Foster Wallace, per Marc Romera; Quadern gris, Josep Pla, per Joan Safont; La metamorfosi, Franz Kafka, per Lluc Seguí; «Un report per a una acadèmia», Franz Kafka, per Jordi Serra i Garrido; Librerías, Jorge Carrión, per Isabel Sucunza; «Un habitant de Carcosa», Ambrose Bierce, per Carles Terès; «Riuada», Jesús Moncada , per Jesús M. Tibau; El carrer de les Camèlies, Mercè Rodoreda, per Joan Todó; «Je suis né», Georges Perec, per Tina Vallès; El joc dels miralls, Andrea Camilleri, per Pau Vidal; «Un dia esplèndid pels peixos plàtans», J. D. Salinger, per Muriel Villanueva; La tardor barcelonina, Francesc Pujols, per Ester Xargay