29 de gener 2014

Carta oberta d’un escriptor als mestres

Sovint ens lamentem dels índexs de lectura, i ens preguntem, amb cara de preocupació, de com podem fomentar la lectura; i, subratllem, sobretot entre els més joves.
Sovint, també, ens queixem que als actes culturals, en general, i literaris, en particular, que organitzem la gent de la nostra generació, no acudeixen els més joves.
Jo estic segur que els joves d’avui tenen les mateixes inquietuds que nosaltres dècades enllà. Però s’aixeca una mena de barrera intergeneracional que cosa de saltar.
Crec que el col·lectiu que té la clau per obrir una porta són els mestres; els mestres a qui tant demanem i que tant es veuen abaratits.
Des d’aquí m’ofereixo al professorat, en nom propi i també en nom del col·lectiu d’escriptors, perquè ens aprofitin, ens sacsegin, que abusin de nosaltres, i que ens aproximin al màxim a les aules. La majoria som gent propera, accessible, predisposta, fàcils de trobar; aprofiteu-ho.
H hi ha eines magnífiques que es poden utilitzar com el programa de la ILC Autors a les aules (http://ilc.apmgestio.cat/autors-a-les-aules), però també d’altres.

Intenteu també apropar els alumnes a nosaltres, acompanyeu-los. Construïu ponts, poseu-nos en contacte. Us demanem moltes coses, ho sé, però el premi és el futur.