28 de maig 2017

Neix Editorial Més llibres


Sempre ve de gust informar de l'aparició d'un nou segell editorial. En aquest cas, Més llibres, que inicia el seu camí amb aquests dos títols:
.
El venut, Paul Beatty
Aquesta és la història de Dickens, una localitat empobrida del sud de Los Angeles que un dia desapareix dels mapes per convertir-se en una barriada extrema de la megalòpoli. I de l'esforç quixotesc de l'antiheroi negre que fa de narrador per restablir la ciutat i el seu orgull. Pel camí, en un seguit de girs argumentals tan surrealistes com hilarants, recuperarà la xicota de la seva joventut, acabarà sent propietari d'un esclau i posarà en marxa un ambiciós pla per restaurar la segregació racial que el durà de pet al Tribunal Suprem dels Estats Units, on hi qüestionarà totes les «veritats» de la societat nord-americana, des de la igualtat fins a la fama, passant per la paternitat o pels restaurants xinesos.
.
Tafanejar llibreries del món. Edició de Henry Hitchings

Els 17 textos d'aquest recull, d'escriptors reconeguts d'arreu del món, són una celebració col·lectiva de les llibreries com a institucions i una crida a conservar-les a qualsevol preu. I cadascun d'ells ens parla d'una llibreria en particular, de la cultura de llibreries d'un lloc concret del planeta o, encara, dels seus periples com a exploradors de llibres.
Així, entre d'altres, gaudirem de les llibreries underground d'Istanbul i de les històries d'Elif Shafak, visitarem Pequín amb Yiyun Li, recorrerem el Bogotà de García Márquez amb Juan Gabriel Vásquez, assistirem a una presentació d'Alaa Al Aswani al Caire en plena revolució egípcia del 2011, menjarem mortadel·la de Bolonya amb Stefano Benni a la llibreria antiquària Palmaverde o descobrirem en quin poblet d'Osona comprava Jordi Puntí llibres de segona mà a pes en una botiga excavada en la roca de la muntanya.