09 de juliol 2019

12a Jornada Literària a Cornudella de Montsant


La Jornada Literària de Cornudella de Montsant arriba ja a la 12 edició. Enguany tindrà lloc el 13 de juliol, amb el següent programa:
.
17.30h. Celler Cooperatiu
Copa de vi, obsequi del Celler, i Inici de la microruta literària, amb fragments de Joan Brossa, i actuació poètica de Sergi Quiñonero. 
 .
18.30 h. Al Casal Jaume I. C. Sant Isidre
Presentació de llibres i lectura de fragments:
 .
Sílvia Mayans, Cendra
Joan Pinyol, Avi et trauré d'aquí
Sergi Quiñonero, Pasar un poema por el ojo de una aguja
Maria Carme Roca, El far
 .
I tot amb la companyia lúdica i musical de Pili Cugat i Carlos Lupprian
.

.
I ara una mica més d'informació de cada participant:

SÍLVIA MAYANS  
(Barcelona 1969) El 2009 va deixar Barcelona per viure a la Terra Alta on paisatges, pobles i gent li servirien d’inspiració. El 2012 és finalista del premi Ferran Canyameres amb “Cap llàgrima sobre la tomba” (Pagès Editors 2014), primera novel·la de la saga protagonitzada pel detectiu casual  Elíades Bel, que continua amb “Cendra” (Pagès Editors 2016).
Ha participat en els llibres col·lectius “Barcelona, viatge a la perifèria criminal” (Al Revés 2017) i “Assassins de l’Ebre” (Llibres del delicte 2019).
Té en ment la tercera novel·la de la saga i altres projectes com l’ÀNIMAlari, on amb la il·lustradora Sílvia Franzoni, fan una incursió poètica que explora el costat més fosc de l’ànima humana.
 .
(Capellades, 1966) És llicenciat en Filologia Catalana per la UB, catedràtic d’Ensenyament Secundari i escriptor. Des de fa trenta anys és professor de Llengua Catalana i Literatura. “Avi, et trauré d’aquí!” és el seu dinovè llibre, després de reculls de contes, com Avinguda Capri i Pilota de set, de reculls de microcontes com Noranta-nou maneres de no viure encara a la lluna i Micromèxics, de novel·les com Ningú no mor i El mar de les ombres, a més de biografies i materials didàctics a propòsit d’obres d’autors com Pere Calders, amb qui mantingué una relació epistolar durant deu anys que es va convertir en el seu estímul literari.
 .
(Barcelona, 1968) Artista visual i poeta, performer, en actiu desde 1993. Es pot seguir la seva trajectòria i obra a diverses antologies, llibres i revistes de poesia visual, catàlegs i internet. Exposa individuament o col·lectiva i recita y executa accions poètiques sobre els escenaris. Ofereix també de forma habitual xerrades sobre el seu treball. Curador al 2011 i 2012 de la convocatòria de land art, “Poblet. Natura i Art” (Paratge Natural de Poblet), que tindrà també la seva continuació al 2019 al mateix espai, i entre 2016 i 2019 com a “Els Ports. Natura i Art” (Parc Natural dels Ports). Actualment resideix a Els Guiamets.
(Barcelona, 1955)Llicenciada en Història i en Filologia Catalana.
L’any 1997 va publicar la seva primera obra. Amb més d’una cinquantena de llibres publicats, ha conreat la LIJ, el conte curt, l’assaig i la novel·la. Pel que fa a la novel·la s’ha especialitzat en novel·la histórica.
Ha obtingut diversos premis literaris com el Lola Anglada, el Barcanova, el Nèstor Luján, el Bancaixa o el Joaquim Ruyra. La seva novel·la A punt d’estrena va rebre el Premi “l'Illa dels llibres” per votació popular. L’últim premi ha estat el Prudenci Bertrana per la novel·la “El far” (Columna, 2018).
 .
LURDES MALGRAT I ESCARP
(Lleida). La passió per les lletres és una constant en la seva vida. És autora dels llibres de poesia Amat, Terra fonda, i Senyals a la costa i de la novel·la El secret de les terres roges. Com a dramaturga destaca l’obra de teatre Refugiats (2011). En el camp de l’assaig, ha realitzat estudis de l’obra de Diego Ruiz, Josep Anton Baixeras i Jordi Tiñena. Actualment és professora de llengua catalana i literatura i participa en l’associacionisme literari del Camp de Tarragona: dirigeix l’Escola de Lletres de Tarragona i és membre de La Gent del Llamp i de l’APELLC.
 .
PILI CUGAT
Cantant, Actriu, Poeta, Guia Turística. Al 2014 presenta el projecte de representació teatralitzada i cantada: “La jueva de Tortosa”.
Com a poeta ha col·laborat amb el llibre “Dona Poesia” i està a punt de sortir publicat el seu llibre  “He obert els ulls”.
 .
CARLOS LUPPRIAN
Guitarrista, compositor, guionista. Estudia Jazz a l’AMMJ,  i composició i electroacústica a la Fundació Phonos. Ha estrenat obres a reu del món i col·laborat estretament amb Fernando Krahn i J.M. Mestres Quadreny.
 Al 2015 Pili i Carlos comencen a treballar plegats en  projectes teatrals i musicals on destaca el seu espectacle Jocs d’Aigua.