14 de juliol 2019

Papa, no vull que et tanquin a la presó, de Robert García Pano



Onada Edicions, 2019 
Sinopsi
Què faríeu si escrivíssiu un poema i, en llegir-lo, el vostre fill us digués: “Papa, això no ho publiquis. No vull que et tanquin a la presó”? Això li va passar a l’autor d’aquest llibre, qui, com a pare, va decidir recopilar els seus fotopoemes inèdits elaborats al voltant dels fets de l’1-O, per utilitzar-los de rerefons, sobre el qual edificar una obra singular que no deixarà indiferent cap lector.
Papa, no vull que et tanquin a la presó. A cor obert és una conversa de caràcter intimista, entre pare i fill. Construïda en un doble llenguatge (fotografia i poesia), on es fonen paraules i imatges, ens convida a una lectura pausada i reflexiva, mitjançant la qual cadascú es pugui fer les seves pròpies preguntes i trobar les seves pròpies respostes.
La por associada a aquelles primeres paraules fa de fil conductor al llarg de tota l’obra. Por d’expressar-se lliurement; por de les represàlies; por de no ser un bon pare o un bon fill, i de l’absència de valors. Por de la mort, però també por de viure entre absències, perquè, en realitat, aquest llibre parla de sentiments, d’emocions, d’inquietuds, de dubtes, d’anhels i, en definitiva, parla de tot allò que tots compartim, ja sigui des de la discrepància o des de l’afinitat..
En resum, és aquest un llibre d’amor.