18 de juliol 2019

Trobada extra dels diLLUMs d'arts al Forn, i Josep Pedrals













15 de juliol de 2019. Aprofitant el recital de Josep Pedrals al Forn de la Canonja, sobre el seu llibre Els límits del Quim Porta, impulsat per Mercè Falcó, aquest mes de juliol hem fet una trobada extra dels diLLUMs d’arts al Forn.
La trobada s’ha iniciat per tant a les 8 del vespre, a l’exterior del Forn de la Canonja, amb aquesta original xerrada de Josep Pedrals amb molt bona presència de públic.
Després la nit s’ha desenvolupat amb aparent normalitat, però amb moltes cares noves que s’han atansat per primera vegada a les nostres trobades.
Miquel Àngel Pradilla ens ha convidat a participar als premis Ciutat de Benicarló, i a assistir al sopar de lletres que organitza cada any, que aquest estiu tindrà lloc a Benicarló el dia 1 d’agost.
Jesús M. Tibau ha llegit un fragment de L’illa de Bembé, de Mercè Falcó i de Qui va matar el meu pare, d’Éduard Louis.
Eduard Carmona ens ha parlat d’inicitavies culturals a Deltebre.
Ernest Redó ens ha avançat que faran diversos concerts amb el seu grup Obscens, i que a la tardor veurà a la llum un recull de contes.
Ens han visitat per primera vegada una representació del grup d’Amposta  Lorquianas, que realitzen activitats al voltant de Federico García Lorca. Fuensanta López ens ha convidat a un acte a Amposta el 12 d’agost i després ens ha animat amb èxit a llegir textos d’aquest autor, que elles també han recitat.
Hem sortejat regals: exemplars del llibre de Zoraida Burgos, cedits pel Campus Extens de la URV, revistes Jot Dawn cedits per la Biblioteca Marcel·lí Domingo; llibres sobre l’exposició de Carbó que es pot visitar a l’edifici de la Delegació Territorial de Cultura; dos discos cedits per La Tuna folk, i una fotografia de Batiste Pla, amb què ha guanyat el premi de Gandesa.
La Tuna folk ens regalarà un gran final de festa amb la interpretació de diverses cançons, i s’han llançat a cantar jotes Joan Maria Romaní, Xavier Aragó i Marisé Ruiz, corejades amb èmfasi pel respectable públic.
En resum, continuem sumant amistats i energies, creativitat i il·lusions, cultura i diversió.
Més fotos en aquest enllaç.