14 de gener 2012

Joan Fuster i Josep Piera

Editorial Bromera acaba de publicar dos nous llibres de la col·lecció "Els nostres autors".

Més Discordances reuneix les col·laboracions que Joan Fuster publicà entre 1981 i 1984 en la revista de me­dicina i humanitats Jano. L’escriptor de Sueca continua preocupat en aquestes pàgines per les qüestions que l’inquietaven en la joventut, descriu les transformacions que percep en els costums de la gent i en els hàbits culturals de l’època i debat sobre aquests canvis. el present volum complementa Discordances, que aplega els articles publicats en aquest mateix mitjà entre 1974 i 1980.
.
Antologia. memòries i viatges, és una selecció de textos de Josep Piera que ens acosta un dels escriptors més representatius de la Generació dels 70. Josep Piera es mostra com un viatger sincer i vocacional que ens portarà a alguns dels llocs amb més encant de la Mediterrània. L’antologia se centra en les seues obres en prosa, però inclou també poemes que faciliten la continuïtat temàtica i representen una mostra més fidel de la seua producció. El volum recull textos de les seues memòries; del dietari El cingle verd; i dels llibres de viatges Estiu grec, Un bellíssim cadàver barroc i Ací s’acaba tot, entre altres.
Us convido a escoltar-ne un fragment que he gravat en vídeo. Fa poc he recollit tots els meus vídeos com a lector en un blog específic.