01 d’abril 2012

De la 3a Jornada de bookcrossing massiu a Tortosa

Ahir dissabte fou un dia ple de sol, d'energia, d'il·lusió. Vaig fer una primera sortida amb una bossa de llibres a les 9 del matí, i era fàcil alliberar-los discretament en aquella hora, encara buida de gent. El primer llibre que deixo és agafat de seguida per una bona amiga del Club de Lectura; ha trobat bones mans.
Tornaré a sortir a les 11, després a les 12, amb la meva dona i el nostre fill, que s'encarregarà personalment d'alliberar-los amb un gran somriure. I a la tarda, encara una última sortida.
Calculo que entre els llibres que he alliberat jo personalment, i els que he passat a la Biblioteca, Amics dels Castells, Emigdi Subirats, Joan Manuel Garcia, Xavier Aragó, Sílvia Panisello i Brian Cutts, perquè m'ajudin, són uns 170, aproximadament.
Però sé que la cantautora Montse Castellà també n'allibera pel seu compte, i que la bookcrosser Doli, que ve expressament de Vinaròs, n'alliberarà 29 exemplars. A més, la Doli explica l'experiència en un foro especialitzat en bookcrossing. I l'escriptor Esteban Martín també em diu que en deixarà del seus a la tarda, i més gent que m'envia correus també ho farà. Calculo que en total, més de 250 llibres s'hauran alliberat a Tortosa aquest dia.
Algunes persones em pregunten per què ho faig, si serveis d'alguna cosa, si no és una forma de malbaratar els llibres. Com a immillorable resposta, transcric un fragment del correu on la Doli em comenta l'experiència:
"D'ahir tinc la bonica imatge gravada al record de veure molta gent que passejava amb un llibre a la mà. I jo, al menys, a més a més amb un somriure als llavis."
Gràcies a  tothom que ha participat d'alguna manera o altra, a la gent que ha posat il·lusió en aquesta jornada, i a les editorials que em cedeixen llibres com Malhivern, El Gall, Arola, Cossetània, Germania, Mondadori, Bromera, Bullent, La Galera...

1 comentari:

Biblioteca Marcel·lí Domingo ha dit...

Us recordo a tots que avui dilluns el Bookcrossing serà de llibres infantils i juvenils a la ciutat de Tortosa per commemorar el Dia Internacional del llibre Infantil i Juvenil la biblioteca MD s'ha adherit a aquest esdeveniment.
Per cert, el dissabte van venir usuaris a la biblioteca que s'havien trobat llibres! Un èxit!!