01 d’abril 2012

El mas de la Franqueta, de Vicent Pellicer

Fa temps que conec el Vicent Pellicer i hem col·laborat en moltes activitats. Com a mínim, li conec tres passions: la natura, la fotografia i la poesia. Però de fet, aquestes tres passions, per al Vicent no en són tres, sinó que les viu com una unitat. Tant els seus llibres de fotografies, com els seus itineraris pel Port, com les seves narracions, tenen un denominador comú.
Vicent no falla mai a la seva cita anual amb els llibres i el Port. Aquesta vegada ens  presenta la història (o més ben dit, les històries), de l'últim habitant del Port, el Miguel del Mas de la Franqueta. És la veu del Miguel qui ens explica les seves vivències, i les vivències de diverses generacions anteriors, perquè no tan sols acumula la seva memòria, sinó també la memòria dels seus avantpassats. Vicent es limita a ser-ne testimoni i emotiu espectador. I també admirador; Vicent qualifica el Miguel de savi.
Una mostra de com el petit i concret pot esdevenir universal, de com el senzill pot ser ric, de com la memòria dels vells és un tresor.
Conversaré del llibre amb el Vicent al proper programa de Tens un racó dalt del món a Canal 21.