09 d’abril 2013

6 anys; 5000 apunts

Avui és un dia de doble celebració per a aquesta blog, ja que, en primer lloc, celebro el seu sisè aniversari; i en segon lloc i sobretot, perquè el blog està ben viu i fa pocs dies fa arribar a l'apunt número 5000.
Quan vaig iniciar aquest blog no em podia imaginar la importància que tindria per a mi. Al principi no sabia ben bé què escriure-hi, potser algun apunt a la setmana, i la mitjana ha esdevingut de 2,28 apunts al dia.
Penso que, en general, una de les claus per a l'èxit d'un blog és la constància. Per a aconseguir-la, de seguida  em vaig valdre d'unes seccions fixes, de caire setmanal, que van arribar a ser de 8 a la setmana. Algunes no les he mantingut, com ara els fragments de pel·lícules, o les felicitats petites, i d'altres continuen encara com les Desdefinicions dels dilluns, les Cares del món dels divendres, els comentaris de llibres dels diumenges. Una de les seccions estrelles han estat els jocs literaris dels dimecres, que encara subsisteixen, però sense la vitalitat dels primers anys, durant els quals vaig repartir regals mensuals de centenars de llibres, allotjaments en cases rurals,etc.
El blog ha estat important per acabar-me de convèncer que el meu àmbit natural és la brevetat. L'extensió d'un apunt és un espai idoni per a mi, on m'hi sento amb la màxima comoditat. A més, la necessitat i la voluntat de nodrir d'apunts el blog ha afilat els meus sentits, m'ha fet estar més atent a tot el que m'envolta, ha estat bàsic perquè acabés publicant un dietari com Molles per no perdre'm. Però, sobretot, el blog m'ha permès conèixer molta gent d'arreu dels Països Catalans, alguns i algunes només a distància, però amb molts ens hem trobat cara a cara, i han assistit a les meves presentacions, sigui on sigui, com un amena de comodí que em dóna seguretat, que m'empeny a seguir.
Gràcies a tothom.

16 comentaris:

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

Felicitats per aquests nombres tan rodons i tan formosos!
Avui has trencat la norma de la brevetat i t'ha sortit un escrit prou llarg. L'ocasió s'ho mereixia!

McAbeu ha dit...

Enhorabona, Jesús.
Aquest "racó dalt del món" va ser un dels primers llocs que em vaig trobar quan vaig arribar a aquest món catosfèric. De seguida em vaig fer fidel seguidor del blog i dels teus Jocs Literaris. El primer en que vaig col·laborar va ser el 90è, si no recordo malament, i fins ara. Una cita indispensable dels dimecres encara que, com bé dius, sense la vitalitat d'abans (fa massa temps que no et faig un dels meus sonets ;-D).
M'alegra molt llegir que continues tenint ganes de continuar endavant i que per molts anys més ens puguem continuar trobant per aquí. Moltes felicitats!!

Carme Rosanas ha dit...

Enhorabona, Jesús!!!

El meu blog farà 6 anys també molt aviat, quan et vaig trobar, que ja fa molt i molt, creia que tu em portaves més avantatge.

Espero llegir encara molt i molts apunts més del teu Racó.

Una abraçada

El porquet ha dit...

Poques coses es poden afegir per qualificar aquest blog i, evidentment, al seu autor! Enhorabona Víctor pel teu treball incansable i la teva tenacitat en favor d'aquesta llengua nostra.

Llum ha dit...

Per molts anys i per molts apunts!

Helena Bonals ha dit...

El meu primer bloc també va pels sis anys, però no arribo a ser tan productiva com tu! Felicitats!

Oscar Ramírez ha dit...

La meva enhorabona Jesús! Aquest és un blog de primera amb un autor de luxe i uns lectors de 5 estrelles. No t'aturis.

sa lluna ha dit...

Enhorabona, Jesús!!
Són xifres màgiques, no pels números en si sinó pel seu contingut.
Gràcies per compartir i per molts d'anys més!!

Aferradetes!

Pilu ha dit...

Felicitats! A reveure!

Ciutadà K ha dit...

PER MOLTS ANYS, COMPANY !!!

certament, arribar als 5.000 entrades demana constància i molta més dedicació de la gent imagina...

Felicitats!!

Salvador Macip ha dit...

Moltíssimes felicitats! Són xifres impressionants. Com tu dius, el més important és estar actiu, i auqests blogs és un dels més actius que he vist mai! Que continuï així per molts anys.

Elfreelang ha dit...

Enhorabona pel blog, pels anys, per les entrades, per les propostes i tot el que ens aportes! moltes felicitats!

Isabel H. T. ha dit...

Jesús,
si te das vuelta y miras a lo lejos, verás que por allá... muy pero muy lejos, a la distancia , vengo yo, siguiendote atenta a todo lo que creas día a día. Estoy muy orgullosa de contarte entre mis afectos. Desde Uruguay. Felicidades!!!

Isabel

Gabriel ha dit...

Enhorabona!! Ets tot un referent en la catosfera...i això no ho pot dir tothom...
MOLTES MOLTES FELICITATS!!!!

SALUT I ENDAVANT!!

Eduard ha dit...

Doble enhorabona, doncs.
Recordo que en una presentació d'un llibre teu al Centre de Lectura de Reus et vaig preguntar per la possible permanència de tot el que aboquem a la xarxa. Ara corren rumors que Blogger limitarà la cabuda dels blogs.
Espero que el teu duri 6 anys i molts apunts més.
Ah, i realment ets un mestre de la brevetat, un art que si no és superficial resulta sempre una meravella -t'ho diu algú a qui se li resisteix-.

AlfredRussel ha dit...

Enhorabona i a pels següents 5000 apunts!