02 de febrer 2014

Un pessic a l'ànima, d'Alfons Cama

Un pessic a l'Ànima, d'Alfons Cama
Editorial Gregal, 2013
Sinopsi
El doctor Martí Pijoan és un especialista en malalties renals de l’Hospital Clínic. Viu en un pis de l’Eixample de Barcelona però, com la seva dona, prové de la vila de Palamós. És fill de l’antic encarregat de la fàbrica de suro dels senyors Vinyals, una família burgesa de la capital.
La novel·la ens fa transitar per les seves vivències d’adolescència i de joventut. És un temps de canvis. De canvis en les activitats econòmiques d’una part del país, on el turisme de la costa s’imposa  a les activitats fabrils. Temps de lluita, repressió i alteració política durant les ultimes batzegades del franquisme. De transformació de les classes socials tal com s’havien establert durant la primera meitat del segle passat. Tots aquests fets, que l’atzar s’encarrega de tramar al llarg del relat, ens porten finalment a una situació del tot inesperada.
És, també, una història de relacions humanes. La història d’una amistat. D’una passió no resolta. Del dilema entre el que sent el cor i el que dicta la ment. D’interioritats per descobrir. De coincidències i fatalitats que canvien el curs de les vides.
.
Presentaré el llibre a La 2 de Viladrich de Tortosa el 7 de febrer.