24 de novembre 2023

Rodari 2.0, de Jordi Folk, a la Biblioteca de Tortosa






El passat 21 de novembre, a la Biblioteca de Tortosa, participo a la presentació de Rodari 2.0, de Jordi Folk.

És molt més que un llibre. Per una part és una mena d'homenatge que Jordi Folk fa de Gianni Rodari, de la millor forma possible; fent jugar de nou amb la creativitat i amb les paraules que s'uneixen per atzar per a fer-les créixer,  a partir de renovar la Gramàtica de la fantasia, de l'autor italià.

L'acte va adreçat a tothom que vulgui tenir la ment oberta i juganera, i especialment al col·lectiu docent, per tal de donar-los armes per a les guerres de cada dia, les guerres on li agradava combatre a Rodari, amb canons fosos per fer campanes, o amb castells de gelat.

Fa temps que tenia ganes de fer alguna activitat amb el Jordi, per la nostra passió comuna per Rodari, i perquè un ja té prou experiència per saber amb qui podrà xalar.

I la tarda (abans hem gravat un programa de Tens un racó dalt del món a Canal 21 Ebre) compleix les expectatives.

Només arribar a la Biblioteca i durant tot l'acte, Jordi mostra el seu caràcter dinàmic, mogut, creatiu, rialler, no para quiet ni un segon, fent-se fotos amb Irene, la directora, amb gent del públic, gesticulant. Repartim joc en forma de pilotes amb paraules perquè brollin històries, aplicant una de les estratègies de Rodari més conegudes: el binomi fantàstic

Jordi i jo xalem força, i crec que l'esperit s'encomana, perquè crear és divertit, o ser divertit fomenta la creació.

2 comentaris:

zel ha dit...

Rodalies m'ha acompanyat molt en la meva vida de mestra. L'he ben expremut. I ara, jubilada de poc, espero veure créixer el meu nét per seguir vivint els contes amb ell.
Estic demanant ajuda per tornar! Petons!

zel ha dit...

Collons. Corrector fastigós RODARI