22 de juny 2013

Independència d'interessos, de Marc Moreno

Independència d'interessos, de Marc Moreno, és el primer llibre d'un nou segell editorial, Llibres del delicte. La seva línia editorial es basa en la publicació de novel·les de gènere negre escrites per autors catalans. 
Els seus llibres van adreçats a un públic exigent i intentaran assolir l'excel·lència dins del gènere, amb la voluntat de ser una col·lecció en la seva concepció més literal.
Són hereus, en contingut i en disseny, de la mítica col·lecció Cua de palla.
Independència d’interessos és un thriller polític que gira al voltant de les consultes sobre la independència de Catalunya i el dret a decidir, per endinsar-se en la manera que la set de diners i poder determina el comportament d’algunes persones i perverteix les actuacions fins trair uns ideals.
El monestir de Sant Llorenç del Munt pot tornar a mans dels anteriors propietaris. En Jaume Borrell, descendent del comte Borrell, que va cedir els terrenys a l’Església al s.XI, negocia la compra del document robat que el legitimaria a reclamar la propietat. Però el document exigeix unes condicions on el dret a decidir del poble de Catalunya jugarà un paper important.
Amb tots els estaments policials estatals aplegats en una caòtica reunió que s’allargarà durant dies per resoldre el cas, el milionari Borrell intentarà, en paral·lel, manegar la consulta sobre la independència de Catalunya.

Un alcalde nacionalista, una política de la dreta espanyolista, el gerent del Monestir de Sant Cugat i els familiars d’en Borrell només faran que complicar un cas on les solucions més agosarades es proposaran a la reunió de cossos policials.