27 de maig 2014

La cuinera, a Tens un racó dalt del món


Coia Valls és la convidada d'aquesta setmana al programa Tens un racó dalt del món, de Canal 21 de les Terres de l'Ebre.
Natural de Reus, l'autora manté un especial i afectuós vincle amb les Terres de l'Ebre, col·laborant en moltes activitats i iniciatives.
Durant el programa recordarem el seu anterior llibre, Les torres del cel, en què novel·la la creació del santuari de Montserrat, però sobretot parlarem del seu nou èxit, La cuinera. Ambientada al segle XVIII, ens narra la història d'un personatge inoblidable, la Constança, una noia amb una convicció, perseverança i coratge de gran heroïna. La trobem que retorna de Lima en direcció a Barcelona, òrfena, i amb una missió que s'autoimposa: menjar-se el món a través de la cuina. És una novel·la molt sensual, amb gustos, textures i colors, amb passions, enveges i ambició.
El seu company Xulio Ricardo Trigo, escriptor i fotògraf, també ens acompanyarà al programa per donar la seva visió sobre el llibre, i per comentar el treball fotogràfic que ha realitzat basat en la novel·la, i que es pot veure a L'illa dels llibres.
Altres llibres que recomanarem durant el programa, Alfabet per a adults, de Gerard Vergés, i Contes per telèfon, de Gianni Rodari.
El programa es podrà veure els dimecres 28 de maig i 4 de juny a les 21.00 hores, i en diverses repeticions durant les dues setmanes.