24 d’abril 2017

Catàleg d'activitats de Jesús M. Tibau

En aquest apunt he volgut reunir el catàleg d'activitats per a les quals es posa a la vostra disposició aquest escriptor especialitzat en el relat breu, natural de Cornudella de Montsant i tortosí d’adopció, que fa anys que intento viure del “cuento”. Podeu contactar amb mi al correu tensunraco(arrova)gmail.com, a facebook, a twitter o al meu blog.
.
Breu currículum. He publicat diversos reculls: Tens un racó dalt del món (Montflorit, 2001), Postres de músic (Empúries, 2005, Premi Marian Vayreda), El vertigen deltrapezista, Una sortida digna, I un cop de vent els despentina, i El noi del costat del padrí (Cossetània, 2008, 2009, 2011 i 2014), i No és la derrota, sinó el vent (Onada Edicions, 2016).  També he publicat els poemaris A la barana dels teus dits (Aeditors, 2009) i La pluja ha vessat milions de núvols abans (2015), els dietaris Molles per no perdre’m, i Per no perdre’m les molles (Petròpolis, 2012 i 2014), i la novel·la El nostre pitjor enemic (Cossetània 2016), guanyadora del Premi de Narrativa Ribera d'Ebre. L'última publicació és una mena de llibre de viatges, La vida darrere de l'aparador (Onada Edicions, 2017) Presento el programa de televisió a Canal 21, Tens un racó dalt del món, i gestiono el blog del mateix nom, i entre altres guardons ha rebut el Premi Blocs Catalunya Literatura, 2009, i el Mèrit de les Lletres Ebreques, 2013.
Com a escriptor, m’agrada fer-me proper, visitar centres d’ensenyament, Clubs de lectura, entitats, associacions, i fer lectures dels meus relats.
Més informació a la meva web de l'AELC, o a Qui és qui.
A més de visitar-lo a les xarxes socials que freqüento, o de llegir els meus llibres, podeu contactar amb mi per a les següents activitats, o qualsevol altra que em proposeu.       
.


Vols convertir algú en personatge d’un relat? Només necessito unes quantes dades personals de la persona homenatjada, les seves aficions, costums, manies, físic, manera de ser... tot el que creguis

rellevant per fer-ne una definició.

Escriuré un relat d’una o dues pàgines de tipus emotiu, o divertit, o infantil, o de gènere negre ... El faré arribar, al més aviat possible, per correu electrònic, o per correu postal, signat, amb la possibilitat d’acompanyar-lo d’un dels meus llibres dedicat.                                       http://contescarta.blogspot.com


.
La tendresa dels relats de Jesús M. Tibau poden anar acompanyats amb l’emoció de la guitarra de David Espinós, Toni Just o d'Albino Tena. Textos i música s’uneixen per a enriquir-se mútuament i oferir un petit espectacle que no deixa indiferent al públic amb sensibilitat, amant d’històries plenes de tendresa i humor. 
Una selecció de relats llegits pel mateix autor, acompanyats a la guitarra en un espectacle de petit format, senzill i profund alhora. http://relatsguitarra.blogspot.com
.
LECTURA DE RELATS BREUS
Lectura en solitari d’una selecció dels més de 500 relats breus que he escrit a llibreries, biblioteques, i també a en llocs pocs comuns com bars o fàbriques de xocolate o a qualsevol entitat o associació a qui els agradi escoltar petites històries.
.
Activitat especialment dissenyada per als centres d’ensenyament, amb l’ajut de la Institució de les Lletres Catalanes. M'agrada anar convidat als centres d'ensenyament, fer-me proper a xiquets i xiquetes, a nois i noies, fer costat a una de les professions més importants per una societat, la de mestres. Els alumnes sempre em sorprenen amb la seva visió del món, amb les preguntes. Jo també procuro fer-los alguna sorpresa, mostrar-los la meva passió per la literatura.
Araceli Aguiló i Emigdi Subirats van fer una guia de lectura fa uns anys.
Més informació en aquest enllaç.

.
Activitat especialment dissenyada per als clubs de lectura, amb l’ajut de la Institució de les Lletres Catalanes. Un altres dels grans plaers: acudir a un Club de lectura sense haver de convèncer ningú perquè llegeixi el teu llibre. El meu llibre més comentat ha estat El vertigen del trapezista, del qual hi ha un lot d'exemplars en préstec a la Central de Biblioteques. Més informació a http://www.lletrescatalanes.cat/ca/programes/lletres-en-viu
.
Amb una sola sessió, intento ensenyar de forma amena i participativa com es pot incentivar la creativitat al món dels relats breus, tot i que la creativitat serveix per a tots els camps. Especialment adreçat a adults i batxillerat, amb o sense ambicions de convertir-se en escriptors, perquè jo aconsello escriure a tothom.
.
XERRADES
Sovint m’han convidat a participar a xerrades, taules rodones o debats sobre literatura breu, o la meva experiència a les xarxes socials.


   

3 comentaris:

Salvador Macip ha dit...

Noi, no pares! Quina carta més extensa!

Unknown ha dit...

Moltes felicitats per tota la teva activitat, el teu currículum és impressionant. Gràcies per passar-te pel meu blog. També enllaço el teu! Ens llegim :)

Helena Bonals ha dit...

Tu no tan sols fas relats breus, sinó que ets un poeta molt bo.