09 d’abril 2017

10 anys del blog Tens un racó dalt del món


Avui fa 10 anys que vaig iniciar el blog Tens un racó dalt del món, com podeu veure en aquell pirmer apunt que enllaço.
Fa unes setmanes pensava que caldria celebrar-ho d'alguna manera, i em vaig començar a fer por a mi mateix, perquè se m'acudien diverses formes que m'haurien ocupat molt de temps, una d'elles, recordant algun dels jocs literaris multitudinaris que vaig fer alguna ocasió.
Finalment no he preparat res d'especial, i celebro l'efemèride amb serenitat i lluint una de les particularitats de què ha gaudit aquest blog: la constància. Crec que no he deixat d'actualitzar el blog pràcticament cap dia des de l'inici, i sovint han estat dos o tres els apunts diaris, i en data d'avui porto més de 7.500 entrades, més de dos al dia. 
Ara queden lluny aquelles seccions setmanals com fixes com les Cares del món, el De pel·lícula, o les Felicitats petites. Continuo penjant esporàdicament Desdefinicions, i no comento tants llibres com abans (en porto 373), però procuro fer-me ressò de moltes novetats literàries per donar un cop de mà als companys i companyes de lletres (630 sinopsis de llibres publicades).
L'època d'or dels blogs potser s'ha acabat fa temps, però per a mi encara és important com a centre de la meva activitat a les xarxes socials, aquell lloc on procuro mostrar, de la forma més adreçada possible, les meves activitats, reflexions, sensacions..., la meva casa.
L'any 2009 vaig rebre el Premi Blocs Catalunya de Literatura, el primer any que es concedia aquesta categoria, i el nom del blog, que ja venia del títol del meu primer llibre, ha donat nom també a un programa de televisió.
I aquesta dada rodona quasi coincideix amb els 100 clubs de lectura i els 200 programes de televisió.
I la vida continua, i el meu blog al seu costat, de la mà, respirant emocions i llibres.

8 comentaris:

McAbeu ha dit...

Quan jo vaig obrir el meu blog, a finals del 2008, el teu i els seus mítics jocs literaris van ser una de les primeres grans troballes que va fer que m'enganxés a aquest món. Ara tot s'ha calmat força però, tot i així, anem aguantant i això és bo. Felicitats per la dècada!!

llum ha dit...

El teu blog em fa sempre molta companyia.
Que sigui per molts anys!

Salvador Macip ha dit...

Espectacular! Per molts anys! TOt aquest temps, un blog de referència.

Francesc Puigcarbó ha dit...

per molts anys! i que en siguin deu més.

Vicent Terol ha dit...

La meua enhorabona, Jesús! Constància i qualitat al teu blog, en uns temps on les xarxes socials imposen, sovint, ullades més que lectures amb atenció.

Sergi ha dit...

Per molts anys! Mantenir aquest ritme realment mereix un gran reconeixement.

Jesús M. Tibau ha dit...

gràcies a tothom. Quant de temps sense tenit tants comentaris!! Són altres temps, però llarga vida als blogs

Dan ha dit...

Enhorabona mestre!! Realment ets un referent a les xarxes!