20 de setembre 2016

Pep Puig a Tens un racó dalt del món




Pep Puig és el convidat amb què iniciem la 8a temporada de Tens un racó dalt del món, aquest espai de televisió que de Canal 21 de les Terres de l'Ebre reserva per a la literatura. 
Pep Puig torna a Tortosa on va rebre el desembre passat, la nit de Santa Llúcia, el premi Sant Jordi, per la novel·la La vida sense la Sara Amat, de la qual parlarem durant el programa, així com del seu anterior recull de relats, L'amor de la meva vida de moment.
Ambdós llibres formen una unitat temàtica i d'estil, senzills i transparents en aparená, però no exemps de profunditat, tendresa i emoció. Sovint els personatges, des de la maduresa, recorden aquell època en què es trobaren a la frontera entre la infantesa i l'adolescència, aquell temps de primers amors, primers desamors, i de pèrdua de la innocència.
També ens farem ressò de les novetats i no tan novetats literàries: Tres dies i una vida, de Pierre Lamaitre; Clarobscur, d’Àngels Moreno; Gos, d’Albert Roig; El vell al pont, d’Ernest Hemingway.
Aquesta nova temporada té un parell de petites novetats. Ens acomiadem (no per a sempre) de la secció de les Desdefinicions que ens acompanyen des del primer programa (bé mereixen un descans), i que seran substituïdes per uns especials Anuncis per paraules. El programa es clourà amb una humil reflexió.
El programa es podrà veure en directe els dimecres 21 i 28 de setembrea les 21.00, i en diverses repeticions durant les dues setmanes.
També es podrà veure properament al compte de Youtube de Canal 21