13 de desembre 2016

Llits a la intempèrie. Textos en pro dels refugiats


Llits a la intempèrie. Textos en pro dels refugiats, de Bel Olid, Montse Farrés, Txell Granados, Marta Magrinyà, Agnès Toda i Fina Veciana
Silva Editorial, 2016
És un llibre i també un gest solidari —“una gota dins l’oceà, només, però què es l’oceà, sinó una immensitat de gotes” —subratlla Bel Olid, prologuista d’aquesta obra original i inèdita.
En una acció conjunta contra la injustícia, el col·lectiu literari i amical 5J —integrat per Montse Farrés, Txell Granados, Marta Magrinyà, Agnès Toda i Fina Veciana— ha compost uns nous escrits que transiten per gèneres diversos: poesia intimista, dietari de ficció, relat èpic i de denúncia, literatura social, històries de la Història... És la raó que percep la desraó i, sense encotillar-se al referent o al lloc comú, expressa aquesta ruptura de manera artística i polifònica multiplicant així formes i significats.

Els guanys d’aquesta edició aniran destinats a l’ONG Stop Mare Mortum, una de les organitzacions que treballen a la Mediterrània per ajudar les persones refugiades i, alhora, per la recerca de noves maneres de plantejar els conflictes entre pobles i les polítiques migratòries.
Presentació: 14 de desembre, a les 20.00 h., a al Centre d'Art Cal Massó, de Reus