05 de desembre 2016

Sobre El nostre pitjor enemic a Mont-roig



El passat 25 de novembre vaig presentar El nostre pitjor enemic a la Biblioteca Joan Miró de Mont-roig. Totes les presentacions són especials; aquesta, per diversos motius. En primer lloc, tornava a la Biblioteca que inicià les sessions del seu Clubde Lectura amb El vertigen del trapezista, el març de 2009. En segon lloc, comptava amb un estimat presentador, gran músic, cantant i millor persona, com Jesús Fusté.
El meu cotxe va estar  a punt d’amargar-me el dia, perquè s’havia quedat sense bateria a primera hora del matí, i el dia era fred; fred no, gelat. Però la biblioteca ens va rebre amb olor de pintura, i el fred no passava de la porta. Jesús Fusté no és un presentador tradicional, ell només parla de les emocions que li desperta el llibre (per això el vaig escollir, entre altres coses), i encetem una mena de diàleg ple de complicitats entre els dos i, després, amb els assistents, amb qui, d’una manera o altra, ens uneixen algunes coses, records, sensacions.
Però l’acte també fou especial perquè representava una retrobava amb Judit Robert, bibliotecària i escriptora, amiga d’infantesa de Jesús al seu poble de Pradell de la Teixeta, i el sopar de tots tres després de l’acte, fou una barreja de tertúlia cultural i intercanvi de vivències, d’aquells que et regala la vida, que combaten el fred i et carreguen les bateries.

Un comentari sobre l’acte al blog de la Biblioteca.