08 de maig 2024

Trobada mensuals dels diLLUMs d'arts al Forn

 






Dilluns 6 de maig de 2024,  nova trobada mensual dels diLLUMs d'arts al Forn, al Forn de la Canonja de Tortosa. Com sempre, amb gent nova que s'afegeix a aquesta mena de família on el nexe aparent és la cultura, de forma distesa, amena, un xic anárquica, oberta, lúdica, col·laborativa..., però on allò veritable i profund que ens acaba unint és l'estima.

Una d'aquelles coses de les que un se sent feliç d'haver fet créixer.

Comencem la trobada amb la proposta musical de Sisco Lahosa, aquest mes dedicat a la cantant ebrenca Sara Blanch Freixes, amb la interpretació “Qui la voce sua soave” de Bellini. També ens recorda l’article que va proposar per a reflexionar, “La transformació digital” de Daniel Innenarity, i convida a fer-se soci de l’Ateneu de la Vegueria de l’Ebre.

Jesús Tibau llegeix un fragment del llibre Lo diable és al telèfon, presentat a la tarda a la Biblioteca de Tortosa, i Fede Cortés, el seu autor, en parla breument.

Ricardo Gascón informa de les properes activitats al Casal Tortosí; la més inmediata, el dia 10 de maig, una actuació de David Espinós.

Agustí Forner ens parla de la participación de diversos pintors al festival de música Toca’m.

Mario Pons agraeix l’èxit de públic de la projecció de la seva pel·lícula L’Espill al Teatre Auditori Felip Pedrell de Tortosa, i canta un fragment de la seva cançó Mare Nostrum.

Uri Cateura ens explica el certamen Efimurs que tindrà lloc a L’Ametlla de Mar, en què es pintaran diversos murals a la vila.

Pep Mola i Paul Martín ens mostren la seva col·laboració amb un mini recital dels poemes de Paul acompanyats del baix de Pep.

I tot acompanyat amb el menjar i el beure que de forma pacient ens ofereixen al Forn de la Canonja, i del cremat de l’Agustí.