17 d’abril 2007

Lectura dels Col·loquis de Despuig

La lectura pública dels "col·loquis" de Cristòfol Despuig ha estat una iniciativa de l’Arxiu Comarcal de les Terres de l’Ebre a fi de contribuir a la celebració de la festa del llibre.
El marc adient del pati dels Reials Col·legis, joia indiscutible del renaixement català, i el fet de donar a conèixer una de les figures literàries tortosines més importants, Cristòfol Despuig, i la seva emblemàtica obra "Els Col·loquis de la Insigne Ciutat de Tortosa", han afavorit la consecució d’aquesta iniciativa.
L’estructura dels Col·loquis de forma dialogada es presta a una lectura pública ja que, l’existència de tres personatges fa que el diàleg sigui més fluït i la posta en escena més agraïda.
Cada any els lectors han estat personatges destacats del camp de la literatura, la història, la filologia o la cultura dins l’àmbit d’aquestes terres.

2003: Gerard Vergès, Andreu Carranza; Enric Querol
2004: Manuel Pérez Bonfill; Roc Salvadó; Josep Solervicens
2005: Lluís Margarit; Lluís Martín Santos; Jacobo Vidal
2006: Josep Sánchez Cervelló; Manel Ollé; Albert Aragonés
2007: Josep Alañà; Emeteri Fabregat; Jesús M. Tibau

La lectura dels Col·loquis sol anar acompanyada de una breu introducció del personatge i l’obra i acaba amb una altra activitat cultural de música o teatre.
Enguany, toca el torn de la lectura del cinquè col·loqui, que tindrà lloc el dissabte 21 d’abril de 2007, a les 19 h., al pati dels Reials Col·legis.
A les 20.30, el quartet de corda Harmonie Universalle oferirà un concert. L’acte està organitzat per l’Arxiu Comarcal de les Terres de l’Ebre i els Servies Territorials de Cultura. El concert organitzat per Joventuts Musicals de Tortosa.