13 de juliol 2010

Sensacions de la 3a Jornada literària de Cornudella de Montsant


Passats uns dies de la 3a Jornada Literària de Cornudella de Montsant (aquí teniu el programa), i després d'haver paït les emocions, ja estic en disposició d'explicar-vos-la.
Aquestes Jornades naixen arran del desig de fer conèixer el meu poble a escriptors/es amics, i a la inversa, i també per la necessitat, crec, de fer aquesta mena d'activitats als pobles petits.
Com tothom sap, enguany la Jornada va coincidir amb data en què ens hem hagut de manifestar per cridar ben fort el que som i el que sentim. Aquest fet no va quedar al marge de la Jornada, i se'n va fer esment repetides vegades.
Un cop més, l'ambient de La Renaixença va envoltar els vuit escriptors/es que van parlar de la seva obra: Cinta Arasa, David Martí, Ignasi Revés, Joan Giné, Jordi Pijoan, Manel Alonso, Pilar Garriga i Vicent Sanz.
Diverses són les seves procedències (Lleida, Terres de l'Ebre, Camp de Tarragona, Priorat, País Valencià), perquè aquest és també un dels objectius de la Jornada: trobar-nos, conèixer-nos, fer-nos forts.


Després de les presentacions dels llibres, un grup de gent del poble (Montserrat Domingo, Maria Gomis, Maria jansà i Joan Carles Jansà) van fer un petit homenatge a Joan Sales, que va viure part de la seva vida a Siurana, i van llegir breus fragments d'Incerta glòria que havia escollit.

Després, Jesús Fusté i la seva banda ens van emocionar amb les seves cançons.



I a meitat de la seva actuació, llegeixo el conte que vaig escriure inspirat en una de les seves cançons. La gent devia patir: a veure si es posarà a cantar, ara, el Tibau.
En resum, una altra Jornada inoblidable, emotiva, en companyia de gent que estimo, que va continuar amb un sopar plegats i ball a la plaça.
Gràcies a tothom que ha participat, especialment a l'Ajuntament de Cornudella, per donar-me total confiança i suport des del primer segon.

Podeu veure més fotos a la meva galeria d'imatges, i trobar més informació a:

Fotos de Vicent Sanz

Vicent Sanz
El Punt
Esmorzars de forquilla

Manel Alonso

Cinta Arasa

1 comentari:

Ignasi Revés ha dit...

Jo m'ho vaig passar molt bé. L'enhorabona.