04 de març 2012

Nissaga d'obrers, d'Àngela Pitarch i Irene Ferrer

Nissaga d’obrers és la història d’una família de treballadors que viu en primera persona el procés d’industrialització a Catalunya i el País Valencià. El Joan Bonet comença l’aventura a Barcelona el 1848 i engega una nissaga que acabarà el 1900, tres generacions més tard. Com no podia ser d'altra manera aquesta nissaga passa per l'Alcoi industrial i, fins i tot per Cuba. La forta personalitat dels personatges i les contradiccions de l’època obliguen als protagonistes a viure situacions úniques que expliquen al lector el context social dels homes i dones de la classe obrera catalana.
El llibre forma part de la col·lecció Claus històriques, d'Editorial Bullent, que més que pretendre escriure novel·les històriques, busca novel·lar la història per tal de fer-la més entenedora a l'alumnat de secundària.
Àngela Pitarch i Irene Ferrer, les dues autores, són professores d'Història de l'Institut Ramon Berenguer IV d'Amposta, i amb el llibre aconsegueixen posar cares als protagonistes anònims de la història, fer-los humans, mostrar els seus sentiments, apropar-los i ajudar a entendrefets tan importants com el porvés d'industrialització, la transformació de les ciutats, de la mentalitat de la societat, l'aparició del moviment obrer, el paper de la dona, etc.
Totes dues ens parlaran d'aquesta obra al proper programa de Tens un racó dalt del món, a Canal 21.

2 comentaris:

Àngela ha dit...

Gràcies, Jesús per la teva acollida i per fomentar des del teu programa els escriptors-eres de les Terres de l'Ebre, entre d'altres.La nostra obra pretén apropar el moviment obrer al lector, la vida quotidiana d'aquests, els esdeveniments històrics de mitjans del segle XIX al nostre país,i el paper fonamental de la dona obrera en aquest procés.

Irene Ferrer ha dit...

Gràcies també per haver compartit aquest espai amb nosaltres, ha estat un plaer.