31 de març 2012

Primera notícia de llibres alliberats

En motiu de la 3a Jornada de bookcrossing massiu, avui alliberarrem més de 200 llibres a Tortosa, gràcies a gent que m'ajuda. Jo en persona n'he alliberat uns 70 aquest matí, alguns ajudat pel meu fill. M'ha preguntat "per què?". Li he contestat que per fer contenta la gent que se'l trobi, i això li ha fet molta gràcia, i reia molt cada cop que en deixava un.
He fotografiat algun llibre al lloc d'alliberament, però només una vegada he fotografiat el meu fill en acció. I m'ha donat sort, perquè precisament qui ha trobat aquest llibre és la primera persona que m'ha escrit. Transcric un fragment del seu correu:
.
És la primera vegada que havia sentit a parlar que es feia el bookcrossing a Tortosa, o potser aquest cop he estat més atent a les notícies, però la veritat és que m'ho vaig anotar a l'agenda, volia sortir i participar d'alguna manera, i així ho he fet. Aquest matí estava como un nen el dia de reis. Tenia ganes de sortir al carrer i viure aquest dia, però....primer fer les compres, esmorzar, etc, total, que he sortit una mica tard de casa i amb la moral més baixa, ja que pensava no trobar res, fins que de sobte he vist un llibre a la barana de la vora del riu, en un costat,  baix el pont vell...quina alegria ! El llibre es diu "Sonets D'Amor" de Giuttone d'Arezzo. L' he obert i he vist que efectivament es tractava d'un llibre alliberat per al dia d'avui i tal com sugeries t'he volgut explicar com l'he trobat.

Aquesta tarda n'alliberaré un i el deixaré al mateix lloc on he trobat aquest. No sé realment com ho viu la gent, quins comentaris et diuen, però per a mi ha estat una mena de gimcana -sorpresa... no sé, un dia  diferent, amb un al·licient per sortir al carrer i disfrutar, i com no, de compartir amb els altres.

.
Tot plegat, només per les dues persones protagonistes, fa que valgui la pena una organitzar jornades com aquesta.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

El llibre que he recollit, era de nens, l'he llegit i l'he alliberat un altre cop, a la porta d'una botiga, sabia que l'agafaria el pare d'un nen petit que està aprenent a llegir en català.
M.T.Romeu

Brian ha dit...

Per part nostre hem deixat uns quants aquest mati, seguint "el pla"!! I a tornar a passar per la tarde, no hem vist cap menys el primer que haviem deixat ... a vore si algu ho agafa esta tarde.
Als nostrs xiquets també els ha fet gracia ajudar, pero al gran (8 anys) diu que li fa pena deixar-los ... crec que es bon senyal, senyal que li preocupeen els llibres :)

juanito ha dit...

Nosaltres tb hem sortit a veure si en trobàvem algún, però no hem tingut sort. Així que els nens n'han alliberat un, per contribuir amb el dia.

Assumpta ha dit...

Hehehehe què maco el nen, tot content alliberant llibres! ;-)

Quan sigui gran segur que li farà moltíssima gràcia veure aquesta foto :-)

Anònim ha dit...

Hola,ja fa dies vaig trobar el llibre de Ferran Torrent "La vida en l'abisme".Estava enfront de la Floristeria Tost, damunt d'un pedrís. El que m'ha fet gràcia es que molta gent s'ho mirava però no gosava a agafar-lo. Però jo ja s'havia de que anava i ara està damunt la tauleta de nit a l'espera de que acabi dos llibres que van davant d'ell. Moltes gràcies. Una pregunta desprès l'haig de lliberar?
Ana Maria