19 d’octubre 2012

Mitjans de comunicació i reptes de l'expansió cultural

Ahir 18 d'octubre,  dins del cicle Societat, xarxa i cultura, organitzat per Antena Cultural Tortosa de la URV, debat sobre Mitjans de comunicació i reptes de l'expansió cultural. Parlen Neus Barberà i Anna Zaera de la web surtdecasa, Ignasi Blanch, il·lustrador, Roman Aixendri, filòsof i blogger,  Bernat Puigtobella, de la web cultural Núvol, i Toni Puntí del programa Ànima del Canal 33.
Quatre pinzellades de les seves intervencions:


Toni Puntí explica la idea de crear un programa de gran abast sobre temes culturals, però amb un to lluminós. Lamenta que la reducció de diners es tradueixi en reducció de temps i a la necessitat d’una tria més dràstica. Assumeix també les possibles crítiques d’excés de barcelonisme.
Bernat Puigtobella comenta que el paper s’està morint i que esdevé una emancipació digital. Té gran experiència com a editor a la seva web, que vol ser un aparador de tot el que es fa culturalment parlant, fa el que li agrada: escollir. Es queixa que els grans mitjans postulen la realitat.
Ignasi Blanch es mostra contrari a la gran quantitat d’informació que circula per internet, molta de la qual, supèrflua, cosa que no porta gens bé. Comunicar fum no té sentit.
Neus Barberà i Anna Zaera expliquen que la seva web vol contribuir a potenciar i difondre la cultura de les Terres de l’Ebre, a donar-li visibilitat.
Roman Aixendri diu que no ens fiem d’un filòsof sense sentit de l’humor. El seu objectiu és replantejar tot allò que ja donem per fet, oferir una perspectiva diferent.

1 comentari:

Júlia ha dit...

Un debat interessant, moltes iniciatives i esforços comarcals, locals, fins i tot de barris de Barcelona, en mitjans de comunicació, no arriben més enllà d'uns límits molt concrets i petits i tot s'hauria de revisar.