06 de març 2020

diLLUMs d'arts al forn, trobada de març









2 de març de 2020. Nova trobada el primer dilluns de cada mes, dels diLLUMs d’arts al forn, al Forn de la Canonja de Tortosa. Gastronomia, amistat, cultura, art, poesia, música, fotografia…
Com sempre, cares noves que acudeixen a les nostres trobades, d’una família que no para de créixer.
Emigdi Subirats ens parla d’Artur Quintana i del seu llibre La vall de Balat, memòria de l’Aragó 1948-2017, i el mateix autor també ens dedica unes paraules.
Albert Fabà (fill) parla sobre exposició Museu Tortosa “Albert Fabà i la revoltapermanent”, que s’inaugura el 7 de març, i ens canta una cançó de Raimon molt adient amb un dels quadres de l’exposició.
Proposem un repte poètic en relació amb aquesta exposició, en què convidem a escriure texxtos inspirats en les obres exposades.
Als fulls repartim informació sobre el col·lectiu Macla 65
Sisco Lahosa recomana l’article La revolució de les biblioteques, de Núria Iceta, Diari ARA 20/02/2020
Secció musical. Escoltem fragment de Lakmé, El duo de las flores (L. Delibes) i nocturn opus 55 de Felip Pedrell.
Secció fotografia, amb imatges comentades de Rafael Ricote.      
Jesús M. Tibau ens llegeix un dels relats del nou llibre A mig camí de la incertesa.
Montse Esteve i Manuel Bestraten, de l’Associació d’amigues i amics de la UNESCO, ens parla dels actes que tindran lloc en motiu del 75è aniversari de la UNESCO, i en homenatge a Federico Mayor Zaragoza, que tindran lloc del 17 al 21 de març.
Ricardo Gascon ens explica dos iniciatives: A la recerca de Numen, el 15 d’abril, un projecte Lacenet World Mobile City, promogut pel Departament d’Ensenyament, en què s’han convidat a participar 2.000 alumnes d les Terres de l’Ebre; i la iniciativa de l’Institut Despuig de participar al repte de la Fundació Vicent Ferrer d’aconseguir 110 bicicletes per a nois i noies de la Índia
Pedro Lita ens fa un nou tast de la seva música de producció MIDI.
Sortegem un exemplar del llibre A mig camí de la incertesa, de Jesús M. Tibau, quatre exemplars d’antologies de Poemes al vent, i repartim quaranta llibres amb què ens obsequia Artur Quintana.
I acabem corejant les jotes que recull Màrius Pont, que canten ell mateix, Joan Maria Romaní, Ernest Redó, Montse Boldú, Àngel Martí, Enric Franch, Roser Llanes, Xavier Aragó i Joaquim Vilagrassa.
.
Més imatges en aquest àlbum