15 de maig 2007

Esperançador resultat de la 1ª Fira literària Joan Cid i Mulet de Jesús

En motiu del centenari del naixement de Joan Cid i Mulet i en commemoració del setanta aniversari de la Fira del llibre que va organitzar el 1937 a Tortosa, en plena guerra civil, l’EMD de Jesús ha organitzat el 24 i 25 de febrer la 1ª Fira literària Joan Cid i Mulet, coincidint amb la XII Fira de l’Oli.

En tractar-se de la primera edició d’aquesta Fira, el resultat es pot considerar molt esperançador, i la prova ha estat que, avui mateix, ja han sorgit idees i propostes per a la Fira de l’any vinent. Diverses entitats i llibreries han apostat per col·laborar en aquesta primera edició, aplegades sota un mateix envelat a la plaça de la Verdura de Jesús: Associació Cultural de la Matarranya, Poetes de l’Ebre, Associació Civil Dianética, Biblioteca Marcel·lí Domingo, EMD de Jesús, L’Estel, Associació Cultural Soldevila, Aeditors, Poetes de l’Ebre, Institut Ramon Muntaner, Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre, així com les llibreries Serret de Vall-de-roures i Mallen de Jesús, la primera amb el seu entusiasme habitual i la segona amb il·lusió i interès d’oferir als visitants una bona mostra de llibres ebrencs.

Durant la fira es van organitzar diversos actes com ara la presentació de punts de llibre del centenari per part d’Òmnium Cultural, una conferència sobre vivències de l’exili, a càrrec d’Artur Bladé, la presentació del Club de Lectura de Tortosa i la lectura de fragments de les novel·les de Joan Cid i Mulet, la presentació de diversos llibres d’autors ebrencs.

Una altra activitat molt interessant durant la Fira, i que en part és la responsable de l’existència d’aquest bloc, va ser la xerrada-col·loqui sobre el fenomen creixent dels blogs.

Activitats d’aquesta mena a les nostres terres, entre les que destaca la Fira del Llibres i de l’Autor Ebrencs a Móra d’Ebre, que el proper 3 de juny arribarà a la quarta edició, comencen a proliferar i ens omplen d’esperança i, com a mínim (que no és poc) ens permeten compartir vivències i passions als amants dels llibres.
Tot i que ja fa dies d'aquesta activitat, en volia deixar constància al meu bloc i felicitar als impulsors i organitzadors d’aquesta Fira.